Bebek kanserli memeyi emer mi?

İçindekiler:

  1. Bebek kanserli memeyi emer mi?
  2. Kemoterapi alan anne emzirebilir mi?
  3. MR dan sonra bebek emzirilir mi?
  4. Tomografi çekilince bebek emzirilir mi?
  5. Anne sütü kaç yaşına kadar helal?
  6. 2 yaşından sonra anne sütü haram mı?

Bebek kanserli memeyi emer mi?

Kanserli bir meme ile emzirilmek herhangi bir şekilde bebeği kanser yapmaz. Bebekler kanserli bir memeyi emmeyi her zaman REDDETMEZ, ancak habis dokunun gelişmesiyle birlikte sütün tadı değiştiğinde veya süt miktarı azaldığında memeyi reddeden bebekler olduğu bilinmektedir.

Kemoterapi alan anne emzirebilir mi?

Meme kanseri tedavisi sırasında anne kemoterapi alıyorsa ilaçlar süte geçeceğinden bebeğini emzirmemesi gerekir. Yine cerrahi işlem gerekliyse meme dokusunun küçülmesi ve böylece ameliyatın kolaylaşması için emzirme sonlandırılmalıdır.

MR dan sonra bebek emzirilir mi?

Hamilelik sırasında ancak önemli durumlarda MR yapılması önerilmektedir. Emzirme döneminde inceleme yapılabilir Ancak inceleme sırasında gadolinyum kullanılmış ise emzirmeye bir gün ara verilmesi önerilir.

Tomografi çekilince bebek emzirilir mi?

Gebelere tomografi çekilmemelidir, emziren annelerde ilaçlı tomografi çekilmişse 24 saat boyunca bebeklerini emzirmemelidirler.

Anne sütü kaç yaşına kadar helal?

Emzirme süresi Kur'an'ın öğretilerine uyan Müslüman anneler bebeklerini genellikle iki yaşına kadar emzirmeyi hedeflerler. Burada kastedilen süre Hicri Takvime yani Ay Yılına göredir, bundan dolayı çocuğun ikinci doğum gününden yaklaşık 22 gün önceye tekabül eder.

2 yaşından sonra anne sütü haram mı?

Siz ve bebeğiniz mutlu olduğunuz sürece bebeğinizi istediğiniz kadar emzirebilirsiniz. Dünya Sağlık Örgütü ve Amerikan Pediatri Akademisi bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü almasını 6 aydan sonra da ek gıdalar ile birlikte 2 yaş ve üzerinde emzirilmesini tavsiye eder.