Kedilerde bağırsak tıkanması neden olur?

İçindekiler:

  1. Kedilerde bağırsak tıkanması neden olur?
  2. Kedilerde bağırsak düğümlenmesi nasıl anlaşılır?
  3. Kedilerde kabızlık için ne yapmalı?
  4. Yavru kedilerde bağırsak tıkanması nasıl anlaşılır?
  5. Yavru kedi gazı nasıl çıkarılır?
  6. Kedi ishal nasıl anlaşılır?

Kedilerde bağırsak tıkanması neden olur?

Gastrointestinal Tıkanıklık Besin geçişlerinin engellenmesine neden olabilecek birçok farklı durum olduğu bilinmektedir. Tüy topakları, yabancı cisimlerin yutulması, polipler, mide dokusundaki büyümeler ya da sistemdeki tümörler kedilerde sindirim sistemi tıkanması ile sonuçlanabilir.

Kedilerde bağırsak düğümlenmesi nasıl anlaşılır?

Kedilerde inflamatuar bağırsak hastalığı belirtileri arasında kusma, kilo kaybı, ishal, sert dışkı, iştahta azalma ve rahatsızlık hissi gibi şikayetler yer alabilir. Belirtiler sindirim yolunun hangi kısmının iltihaplandığı ve bu iltihabın ne boyutta olduğuna göre değişiklik gösterebilir.

Kedilerde kabızlık için ne yapmalı?

Kedilerde kabızlığın engellenmesi için aktivite düzeyinin artırılması gereklidir. Hareketlilik artırılması için onların en sevdiği oyuncaklardan ya da oyun türlerinden yardım alınabilir. Kediler kabız olmuşsa su tüketiminin artırılması gerekir.

Yavru kedilerde bağırsak tıkanması nasıl anlaşılır?

Hasta da kusma, iştahsızlık, zaman zaman ishal veya kabızlık ve genel durumda bozulmalar ortaya çıkar. Tıkanmanın tam ve ani olduğu durumlarda çok hızlı gelişen bir kusma ve dışkı yapamama hali vardır. Hasta aniden sessizleşir ve tıkanmanın ilk 24-48 saati içinde sancı belirtileri gözlenebilir.

Yavru kedi gazı nasıl çıkarılır?

Karın şişkinliği sizin için güzel bir görsel uyarıdır. Besleme sonrası oluşabilecek mide gazları için sırtına hafifçe vurarak bu gazı çıkarmayı deneyin. Normal ortamlarında anne kediler yavruların idrar ve dışkı yapma isteklerini tetiklemek için yavruların arka bölgelerini yalarlar.

Kedi ishal nasıl anlaşılır?

Kedilerde ishal belirtilerinin en önemli göstergelerinden biri de yüksek ateştir. Ateşi yükselen bir kedi baygın ve halsiz düşmüş olabilir, kesik kesik nefes alabilir, titreme görülebilir.