ERCP stent ne zaman çıkarılır?

İçindekiler:

  1. ERCP stent ne zaman çıkarılır?
  2. ERCP işlemi kaç dakika sürer?
  3. ERCP tehlikeli midir?
  4. ERCP sonrası ağrı olur mu?
  5. ERCP nereden girilir?
  6. ERCP nedir ne kadar sürer?
  7. ERCP nasıl uygulanır?

ERCP stent ne zaman çıkarılır?

ERCP'de eğer stent (plastik boru) takılırsa takılan stentler belirli bir süre kalır, görevini tamamladıktan sonra çıkarılırlar. Plastik stentlerin genellikle 3 ay ömrü vardır.

ERCP işlemi kaç dakika sürer?

İşlem öncesinde damar yolu açılır ve hastanın işlem sırasında uyuması ve ağrı duymaması (sedoanaljezi) sağlanır. İşlem ortalama 30-60 dakika sürer. %80-90 başarı şansı olan işlem sonrasında herhangi bir yan etki olmazsa hasta aynı gün hastaneden taburcu olabilir.

ERCP tehlikeli midir?

İşlem genel olarak güvenli olmakla birlikte, ERCP nin de bazı komplikasyonları vardır. Bu komplikasyonların en önemlileri pankreas bezinin iltihaplanması (pankreatit), eletriksel kesi sırasında ortaya çıkan kanama ya da barsak delinmesidir.

ERCP sonrası ağrı olur mu?

ERCP sonrası Ayrıca hastalarda bir veya iki gün sürebilen boğaz ağrısı da olabilir. Sakinleştirici ilaçların etkisi kalktıktan sonra 2-3 saat içinde hasta eve gidebilir.

ERCP nereden girilir?

ERCP duodenoskop adı verilen özel bir endoskopla, bu konuda özel eğitim almış gastroenteroloji uzmanları tarafından yapılır. Ağızdan girilerek yemek borusu ve mideden geçilir. Sonra oniki parmak barsağının (duodenum) ikinci kısmında yer alan ve majör papilla (diğer adı ampulla vateri ) adı verilen noktaya ulaşılır.

ERCP nedir ne kadar sürer?

İşlem ortalama 30-60 dakika sürer. %80-90 başarı şansı olan işlem sonrasında herhangi bir yan etki olmazsa hasta aynı gün hastaneden taburcu olabilir. ERCP Hangi Durumlarda Yapılır? ERCP en sık safra yoluna düşen taşların çıkartılması için kullanılır.

ERCP nasıl uygulanır?

Genel olarak ERCP yöntemi, diğer endoskopi yöntemleri gibi vücutta bir kesi açılarak değil sindirim boşlukları kullanılarak uygulanır. ERCP'de sindirim boşluğu olarak ağız kullanılır. Ağızdan onikiparmak bağırsağına ulaşılır ve safra yollarının görüntülenebilmesi için bu bölgeye bir madde enjekte edilir.