Türkiye'de kaç tane şehidimiz var?

İçindekiler:

  1. Türkiye'de kaç tane şehidimiz var?
  2. Osmaniye'de Nerede yangın Var?
  3. Osmaniye'de yangın nerede?
  4. PKK bugüne kadar kaç kişiyi öldürdü?
  5. 1 Dünya savaşında ne kadar şehit verdik?
  6. Osmaniye'de yangın söndürüldü mü?
  7. Osmaniye'de kaç yerde yangın çıktı?

Türkiye'de kaç tane şehidimiz var?

Bölücü terör örgütünün silahlı eylemleri başlattığı 1984'den günümüze kadar şehit sayımızın da olduğunu öğrendim. İnanın, şehit sayılarımızı öğrenmek o kadar zor ki… Son yıllardaki şehit sayımızı da yıl yıl belirtelim: 2015'te (219), 2016'da (723), 2017'de (274), 2018'de (220), 2019'da (174), 2020'de (182).

Osmaniye'de Nerede yangın Var?

Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına müdahale için bölgeye söndürme ekipleri sevk edildi. İlçeye bağlı Karatepe ve Bozkuyu köyleri arasındaki ormanlık alanda, saat 13.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Osmaniye'de yangın nerede?

Osmaniye'de 3 gün önce çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor. Merkeze bağlı Kazmaca köyü Tülüce mevkiinde 28 Temmuz'da çıkan ve rüzgarın da etkisiyle Kadirli ilçesi Karatepe köyü Kilimli Mahallesi'ne kadar yayılan orman yangınına müdahale edildi.

PKK bugüne kadar kaç kişiyi öldürdü?

Kayıplar. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yayınlanan resmî kayıtlara göre; 1984-2008 yılları arasında 14,000 PKK üyesi tutuklanmış, 32,000 PKK üyesi ise öldürülmüştür. Ölen asker sayısı 6,482, ölen sivil sayısı ise 5,560'dır.

1 Dünya savaşında ne kadar şehit verdik?

Dünya siyasi haritasındaki değişim Birinci Dünya Savaşı'ndaki ölümlerin 6,6 milyonunu sivil kayıplar oluştururken, savaşta yaklaşık 10 milyon asker de hayatını kaybetti. Günde ortalama 6 bin kişinin yaşamını yitirdiği Birinci Dünya Savaşı'nda yaklaşık 65 milyon asker seferber edildi.

Osmaniye'de yangın söndürüldü mü?

Ekiplerin havadan ve karadan yaptığı müdahale ile yangın kontrol altına alındı. Koçlu köyü taş ocağı mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye söndürme helikopterleri ile çok sayıda arazöz sevk edildi. Ekiplerin 3 saatlik çalışması sonucu yangın söndürüldü.

Osmaniye'de kaç yerde yangın çıktı?

4 köy tedbir amaçlı boşaltıldı. Tüm hemşehrilerimiz görevlilerimizin yönlendirmelerine tam uymalı. Tüm canlarımızı korumalıyız." #Manavgat'taki yangını söndürme çalışmaları sürerken, #Adana ve #Osmaniye'de maalesef 23 ayrı noktada orman yangını çıktı.