Su saati bozulduğunu nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Su saati bozulduğunu nasıl anlarız?
  2. Su saati arızalı ne yapmalıyım?
  3. Su saati neden sürekli döner?
  4. Su sayacı camı kırıldı ne yapmalıyım?
  5. Su sayacı neden ses yapar?
  6. Musluklar kapalıyken su saati neden döner?
  7. Su sayacı içindeki buhar nasıl geçer?
  8. Kartlı su sayacı su bitince ne olur?
  9. Dogalgaz saati neden ses yapar?
  10. Su sayacı neden değiştirilir?
  11. Evde ana su vanası nerede olur?
  12. Saatin içi neden buhar yapar?

Su saati bozulduğunu nasıl anlarız?

Su sayacının bozuk olduğunu anlamanın en kolay yolu sayacın normalden daha fazla dönmesidir. Sayacın bozuk olup olmadığını anlamak veya su kaçağı olup olmadığını anlamak için; dış tesisatın vanalarını kapatınız, eğer vanaları kapattığınız halde halen sayaç dönüyorsa kesin olarak su sayacınız bozulmuş demektir.

Su saati arızalı ne yapmalıyım?

Abonelerimiz, su sayaçları bozulduğunda, patladığında, sayaç numaratörlerinin çalışmaması durumunda, buharlı olduğunda, camının kırık yada mührü koptuğu durumlarda ilgili size en yakın şube müdürlüğüne veya 185 Çağrı Merkezine bildirmek zorundadırlar.

Su saati neden sürekli döner?

Su sayacının sürekli dönmesinin nedeni bir çok nedene bağlanabilir. Su tesisatındaki su kaçakları, su sayacının bozulmuş olması, açık unutulan musluklar veya klozetin vanalarının tam kapatılmaması su sayacının hızlı dönmesinin nedenleri arasında gösterilebilir.

Su sayacı camı kırıldı ne yapmalıyım?

Bozulan, patlayan, camı kırık ve mührü kopuk vb. su sayaçlarının mutlaka değiştirilmesi gerekmektedir. Bu gibi durumlarda abonelerimiz, su faturası ile SASKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanlığı 1 nci kattaki Saha ve Sayaç Kontrol Şefliğine başvurmak zorundadırlar.

Su sayacı neden ses yapar?

Şiber vana olarak bilinen halk arasında çevirmeli vanada denilen su saatinin iki yanındaki vanalar zamanla bozulabilir ve göbeklerindeki suyu kesen kısım aşağı sarkar suyun geçişini daraltır. Suda dışardan içeri basınçlı geldiği için dar olan kısımdaki sürtünme ile birlikte geçiş esnasında ses yapar.

Musluklar kapalıyken su saati neden döner?

Musluklar kapalı iken sayaç dönüyor ise dairenizde bir su kaçağı olduğunu tespit edebilirsiniz. Varsa su arıtıcısı musluğunu kapatarak tekrar kontrol edebilirsiniz.

Su sayacı içindeki buhar nasıl geçer?

Saç kurutma makinesini düşük ısıya ayarlayın. Yaklaşık 15 cm uzaklıktan saatinize sıcak hava tutun. Düşük ayarda beş dakika boyunca saatin içini iyice kurutun. Saati tekrar bir araya getirmeden önce saati, havlu üzerinde 30 dakika daha bırakın.

Kartlı su sayacı su bitince ne olur?

Su sayacı yüklenmiş olan kredinin bitmesi durumunda vanasını kapatır. Abone kartını tekrar sayaca takdığında, karttaki yedek kredi sayaca yüklenerek vana açılır. Böylelikle abonenin yedek kredi miktarı kadar su kullanabilecek ve aynı zamanda kredi satın alması için ikaz edilecektir.

Dogalgaz saati neden ses yapar?

Doğalgaz sayacının iç parçalarının daha kolay çalışmasını sağlayan yağın kuruması gibi sebeplerle sayaç çalışırken ses gelebilir. Böyle bir durum dikkatinizi çektiyse doğalgaz dağıtım şirketi yetkililerine haber vermeniz yerinde olacaktır.

Su sayacı neden değiştirilir?

Abonelerin su sayaçları ekonomik ömrünü doldurduğunda (üretim tarihi itibarı ile 10 yıl ve üzerindeki sayaçlar) camı kırık, mührü kopuk ise mutlaka değiştirilmesi gerekiyor.

Evde ana su vanası nerede olur?

Su saati vanası genel olarak ya apartman girişlerinde yada her dairenin kapı önünde merdiven boşluğunda yer alır. Vanaya ulaştıktan sonra vanayı mümkün olduğunca sıkarak suyu kesmeniz gerekir.

Saatin içi neden buhar yapar?

Dış hava koşullarına maruz kalan hava parçacıkları, fırtına, yağmur veya kar yağışı olduğunda saatin içine veya çevresine girebilir ve sıcak bir alana girdiğinizde damlacıklar buharlaşır. Bu, suya dayanıklı olmayan, eskimiş olan, ya da direnci az olan suya dayanıklı saatler için normaldir.