Koru alanı ne demek?

İçindekiler:

  1. Koru alanı ne demek?
  2. Elinin körü ne demek TDK?
  3. Ölünün körü ne demek?
  4. Boğaziçi alanı kaç bölgeye ayrılır?
  5. Öngörünüm bölgesi ne demek?
  6. Elinin körü anlamı nedir?
  7. Elinin körü mu Ölünün körü mu?

Koru alanı ne demek?

Koru, şehir içinde ya da şehirlerin yakın çevresinde yer alan, çevresi sınırlandırılmış büyük ağaç topluluklarıdır. Tarihî kentlerde görülen korular genelde korunmuş orman parçalarıdır. ... Ayrıca oluşturdukları ses duvarıyla da şehir sakinleri için önemli bir dinlenme alanı durumundadırlar.

Elinin körü ne demek TDK?

TDK sözlüğüne göre; Türkçeye Fransızcadan geçen pardösü; "Serin havalarda öbür giysilerin üzerine giyilen, paltodan ince üstlük"tür.

Ölünün körü ne demek?

Bir rivayete göre kadının biri evinde peynirli ve kıymalı erişte pişirmiştir. Bunun üzerine de komşusu sorar 'akşama ne yemeği yaptın' diye. Bu soruya sinirlenen kadın elinin körü anlamına gelen 'öllüğün körü' der. Ve bu yemeğin adı o günden bu güne öllüğün körü olarak kalmıştır.

Boğaziçi alanı kaç bölgeye ayrılır?

a) Boğaziçi Alanı; Boğaziçi kıyı ve sahil şeridinden, öngörünüm bölgesinden, geri görü- nüm bölgesinden ve etkilenme bölgelerinden oluşan ve sınırları ve koordinatları bu Kanuna ekli krokide işaretli ve 22/7/1983 onay tarihli nazım planda gösterilen alandır.

Öngörünüm bölgesi ne demek?

Öngörünüm bölgesi, Boğaziçi sahil şeridine bitişik olan ve 83 tarihli 1/1000 ölçekli imar uygulama planında gösterilen bölge olarak tanımlanıyor. ... Boğaziçi Alanında kamu hizmet ve tesislerine ayrılan alanlarda geçici inşaat müsaadesi verilmez.

Elinin körü anlamı nedir?

Elinin Körü Deyiminin Anlamı ve Hikayesi Kısaca 'Sövme' ve 'azarlama' gibi söylendiği de olur. Burada kullanılan 'kör,' gözleri görmeyen anlamında değildir. Kör, Türkçe bir kelimedir ve mezar anlamına gelir. “Elinin körü” ya da “ölüyün körü,” senin mezarını kazıyorum anlamında bir tabirdir.

Elinin körü mu Ölünün körü mu?

Elinin körü değil, ölünün kûru. Kûr, mezar demektir.