Endemik bitki ne demek örnek?

İçindekiler:

  1. Endemik bitki ne demek örnek?
  2. Yukarıda verilen bilgilere göre Türkiye'de yetişen yaklaşık kaç bitki türü vardır?
  3. Endemik tür nedir açıklayınız?
  4. Hangi özelliğe sahip olan yerlerde bitki örtüsünü gelişmesi daha zordur?

Endemik bitki ne demek örnek?

Endemik bitki nedir sorusuna en kısa ve basit cevap 'belirli ve sınırlı bir alanda yetişen bitkilerdir diyebiliriz. ... Örneğin dünyanın 4ncü büyük adası olan Madagaskar adasında endemizm € civarındadır.

Yukarıda verilen bilgilere göre Türkiye'de yetişen yaklaşık kaç bitki türü vardır?

Türkiye doğasının farklı jeolojik ve iklimsel yapısı, farklı türde bitkilerin gelişmesinin ana nedenidir. Ülkemizde şimdiye kadar tanımlanmış 11.707 tane (13 tane kibritotu, 73 tane eğrelti, 42 tane açık tohumlu, 11.579 tane kapalı tohumlu) bitki türü var. Bunlardan 3649 tanesi endemiktir.

Endemik tür nedir açıklayınız?

Endemik kelimesi Yunanca endomos (indigenous) kelimesinden gelir. Yerli, o yere ait demektir. Endemizm de bir bitki türünün o yere ait olması durumudur. Bir bitki, sınırları belli dar bir alanda yayılış gösterirse o bitkiye endemik bitki denir.

Hangi özelliğe sahip olan yerlerde bitki örtüsünü gelişmesi daha zordur?

Bitkilerin yeryüzünde dağılışını etkileyen en önemli faktör iklimdir. ... Sıcak ve nemli yerlerde yetişen bitki örtüsü gür ve zengin türlere sahiptir. Ancak kurak ve soğuk yerlerde yetişen bitki türleri az sayıdadır. Böyle yerlerde yetişen bitkiler seyrek ve cılızdır.