Askerlikte çürük raporu nelere engel?

İçindekiler:

  1. Askerlikte çürük raporu nelere engel?
  2. Askerde nasıl çürük alabilirim?
  3. Askerden muaf olmak için kaç kilo olmalı?
  4. Askerde kaç kere hava değişimi verilir?
  5. Kimler askere alınmıyor?

Askerlikte çürük raporu nelere engel?

Kişinin askerlik yapmasına engel olacak şekilde bir engeli, rahatsızlığı ya da psikolojik rahatsızlığı varsa çürük raporu alarak askerlikten muaf olur. Bu durum sonraki hayatını çok fazla etkilemez. Psikolojik sorunun ne olduğuna bağlı olarak kişi tedavi sürecinden sonra da normal hayatına devam edebilir.

Askerde nasıl çürük alabilirim?

Aile Sağlık Merkezi doktorlarının yapacağı muayeneler sonrası psikolojik ve bedensel bazda sağlık problemi olan vatandaşlar askeri hastanelere yönlendirilir ve oradan ayrıntılı inceleme istenir. Askeri hastanede yapılan kontroller sonra heyetinin aldığı kararla “Askerliğe elverişli değildir” çürük raporu verilir.

Askerden muaf olmak için kaç kilo olmalı?

Sağlık muayenesi sırasında yapılacak değerlendirmelere göre bu karar doktor tarafından verilecektir. Buna göre askerlikte muafiyet için alt sınır 164 cm boy için 51 – 72 kg, üst sınır ise 210 cm boy için kg olarak belirlenmiştir.

Askerde kaç kere hava değişimi verilir?

Uzun dönem askerlik yapan kişilerin 45 gün hava değişimi izni hakkı olur. Fakat ciddi bir hastalık durumu söz konusu olursa bu izin günü 90'a kadar çıkabilir.

Kimler askere alınmıyor?

  • Vücut, kilo ve kitle endeksi askerlik şartlarına uymayan vatandaşlar.
  • Beden hareket ve fonksiyonlarını bozan sfinkter ani yetersizliği, darlığı şekil bozuklukları ve bunların başarısız tedavileri.
  • Makat ile ilgili yapılmış ameliyat sonucunda tedavi edilemeyen rahatsızlıklar.
Daha fazla öğe...