Sansür nedir kısaca ve öz?

İçindekiler:

  1. Sansür nedir kısaca ve öz?
  2. Sansür etmek ne demek?
  3. Sansürlendi ne demek?
  4. Kamuoyu oluşturmak ne demek?
  5. Otosansür uygulamak ne demek?
  6. Sosyal medya sansürü nedir?
  7. Tekzip edilmesi ne demek?
  8. R turk ne demek?
  9. Basın hürdür nedir?

Sansür nedir kısaca ve öz?

Sansür, çeşitli kavramların çeşitli yollarla kontrol altına alınmasıdır. Genelde hükûmet tarafından uygulanır. En somut amacı toplumu korumak ve devletin üzerinde kontrol sağlayacağı şekilde geliştirmektir. Genellikle toplumu etkileyen durumlarda/eylemlerde uygulanır ve ifâde özgürlüğünü bastırma amacı güdebilir.

Sansür etmek ne demek?

Sansür etmek ne demek? Bir durumu ortaya çıkarmak. "İyi, kötü" zarflarıyla birlikte davranmak. Birini bir şeyden yoksun bırakmak.

Sansürlendi ne demek?

Sansür kelimesinin sözlük anlamı yasaklamak ve sınırlamaktır. Sansürlemek Ne Demek? Toplumu ve devleti korumak adına incelenen yayınlarda sakıncalı bulunan yerlerin çıkarılmasına sansürlemek denir.

Kamuoyu oluşturmak ne demek?

Türk Dil Kurumu sözlüğünde kamuoyu oluşturmak ya da yaratmak, “bir düşünceyi yaygınlaştırmak ve halkın dikkatini o düşünce etrafında toplamak ve yoğunlaştırmak“ karşılığında kullanılmıştır (http://www.tdk.gov.tr).

Otosansür uygulamak ne demek?

Otosansür, açık bir baskı olmadan, başkalarının hassasiyetlerine saygı göstererek, herhangi bir makamın ve yetkili kurumun engellemesi olmadığı halde, kişinin kendi çalışmalarını (blog, kitap, film veya diğer anlatım araçları gibi) sansürleme veya sınıflandırması eylemidir.

Sosyal medya sansürü nedir?

İnternet sansürü (İngilizce: Internet censorship), internetteki bilgilere erişmeye veya bilgi koymaya yönelik denetime verilen addır.

Tekzip edilmesi ne demek?

TEKZİP – TEKZİB Yalanlama, doğru olmadığını açıklama. 2. Gazete, dergi, radyo veya televizyonda yer alan bir haberin aslı olmadığını açıklama.

R turk ne demek?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türkiye'de faaliyet gösteren tüm radyo ve televizyonların yayınlarını denetleyen kamu kuruluşu.

Basın hürdür nedir?

Basın özgürlüğü, haber, fikir ve düşünceleri, çoğaltıcı araçlarla, serbestçe açıklayabilmek özgürlüğüdür. Bilgi ve düşünceleri serbest olarak toplayıp, yorum ve eleştiri yaparak çoğaltabilmek ve bunları serbest olarak yayımlayıp dağıtabilmek haklarını içerir.