Gül Hangi peygamber?

İçindekiler:

  1. Gül Hangi peygamber?
  2. Kültürümüzde Peygamberimizin sembolü ne olmuştur?
  3. Peygamber efendimiz neden gül kokardı?
  4. Beyaz gülün anlamı ayrılık mı?

Gül Hangi peygamber?

Halk inanışında Hz. Muhammed'in güller (Cennet çiçeklerinin ulusu) ilahi bir güzelliğin sembolü olduğuna inanırlar. Peygamber efendimizin gülü çok sevdiğini lale Allah'ı gül Hz. Muhammed'i temsil ettiğine inanırlar.

Kültürümüzde Peygamberimizin sembolü ne olmuştur?

İnsanların inanışına göre gül cennette Hz. Âdem ve Havva'nın kuru yaprak üzerine giydiği yaprak elbiselerin yere dökülen cennet yapraklarının tohumu olarak filizlenmesinden meydana gelen bir bitki türü bir çiçektir. Gül Türk-İslam kültürünün peygamberimizin sembolü olmuştur.

Peygamber efendimiz neden gül kokardı?

O'nun mübarek teri, alnında inci tâneleri gibi tomurcuklanır, misk-i ezfer'den daha güzel kokardı." İşte Peygamber Efendimiz Aleyhisselamın bu güzel kokusu, O'nun çiçeklerin içinde kokusu ve güzelliği ile meşhur olmuş gül ile temsil edilmesine sebep olmuş olabilir.

Beyaz gülün anlamı ayrılık mı?

Beyaz gül, tutkulu sözlerden bahseden kırmızı gülün aksine, sadeliği ve bozulmamış saflığı simgeler. Beyaz gül, kırmızı gülün simgelediği tutkudan daha çok sadakat, saygı ve alçakgönüllülükle sürdürülen bir sevgiden söz eder. ... Sonuç olarak, beyaz güller masumiyet ve saflık anlamına gelir.