Mahsur nasil yazilir TDK?

İçindekiler:

  1. Mahsur nasil yazilir TDK?
  2. Mahzur mahsur ne demek?
  3. Mahsuru var ne demek?
  4. Mahsun mu mahsur mu?
  5. Masur ne anlama gelir?
  6. Mansur ne demek TDK?
  7. Mahsurlu ne demek?
  8. Mensur ismi ne anlama gelir?
  9. Mahsur kime denir?

Mahsur nasil yazilir TDK?

Mahsur mu?” yoksa “Mahzur mu?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Mahzur şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Mahsur şeklinde olmalıdır.

Mahzur mahsur ne demek?

Mahsur ve mahzurMahsur” sözcüğü Arapça “kuşatılmış” anlamına geliyor. “Hisar” ve “muhasara” sözcükleriyle ortak kökenden… Yine aynı dilden gelen “mahzur” ise “sakınca, engel” demek. Yani bir yerde “mahsur kalmak” mümkün veya bir şeyin “mahzuru yok” denebilir.

Mahsuru var ne demek?

Doğrusunu bilelim: "Bir MAHSURU var mı, bunda ne MAHSUR var" gibi çokça kullandığımız sözcüğün doğrusu "MAHZUR"dur. MAHZUR, engel, sakınca demektir. MAHSUR ise "kuşatılmış çevrilmiş demektir.

Mahsun mu mahsur mu?

Mahsun nasıl yazılır sorusunun TDK'ya göre cevabı: "mahzun" şeklindedir. İki benzer ses olan 's' ve 'z' harfleri üzgün, üzüntülü anlamına gelen mahzun kelimesinde yanlışlığa neden oluyor. Ancak TDK'ya göre mahsun kelimesinin doğru yazılışı mahzun şeklindedir.

Masur ne anlama gelir?

Kalın bağırsağın son kısmı olan anüs olarak adlandırdığımız bölümündeki ya da makat bölgesinde damarların şişmesi veya büyümesine hemoroid denir. Anal kanaldaki damar yumakları sarkar ve kimi zaman da sıkışıp kanar. Zaman ilerledikçe bu yumaklar makatın dışına çıkabilir. Temel olarak iki türü bulunur.

Mansur ne demek TDK?

Mansur isminin anlamı TDK'da yer alan bilgilere göre şu şekilde: Tanrı'nın yardımıyla galip, üstün gelmiş.

Mahsurlu ne demek?

Mahzurlu kelime anlamı olarak engelli ve sakıncalı anlamına gelir. Günlük hayatta da bu kelime ile karşılaşılır. Mahzurlu konut ise herhangi bir yeni işleme ya da oturmaya uygun olmayan evlere denir.

Mensur ismi ne anlama gelir?

Mensur isminin anlamı nedir bakalım. Saçılmış, dağılmış. Ölçüsüz, uyaksız, manzum olmayan söz.

Mahsur kime denir?

MAHSUR: Fersiz göz. Yorulmuş, uzun uzadıya bakmaktan donuklaşmış ve göremez olmuş göz.