Vitir namazında tekbir nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Vitir namazında tekbir nasıl alınır?
  2. Vitir namazında tekbir alınmazsa ne olur?
  3. Vitir namazında tekbir almanın hükmü nedir?
  4. Vitir namazında kunût duaları neden okunur?
  5. Vitir namazının 3 rekatında tekbir alınıp okunan dua nedir?
  6. Vitir namazında kunut duası okumanın hükmü nedir?
  7. Kunut duası 1 nasıl okunur?

Vitir namazında tekbir nasıl alınır?

Bu tekbir niyet etmeden sadece "Allahu Ekber" demek sureti ile yapılır ve tekrar eller bağlanır. – Kunut Duaları okunur. – "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir: "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir. – Rükü'dan doğrulur: "Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd" denir.

Vitir namazında tekbir alınmazsa ne olur?

Bir kimse kunut yapmayı unutur ve rükûdan sonra hatırlarsa, ondan kunut düşmüş olur. Bunun yerine namazın sonunda sehiv secdesi yaparak namazını tamamlar.

Vitir namazında tekbir almanın hükmü nedir?

Vitir namazında 3. rekatte kunût tekbiri almak vaciptir. İftitah, kunût ve zâid tekbirleri alırken elleri kaldırmak sünnettir.

Vitir namazında kunût duaları neden okunur?

Kunut duaları, herhangi bir sıkıntıdan kurtulmak için Allah'a dua etmek ve sığınmak anlamında okunması tavsiye edilen bir duadır. Kunut duaları kılınan 5 vakit farz namazlarda bulunmaz, vitir vacipte yer almasının nedeni, vacip namazı farz namazlardan ayırmak için olduğu rivayet edilmektedir.

Vitir namazının 3 rekatında tekbir alınıp okunan dua nedir?

Hanefîlere göre, vitir namazının üçüncü rekâtında kunût yapmak vaciptir. Kunûtta tekbir alınır ve kunut duaları olarak bilinen "Allahümme innâ neste'înuke" ve "Allahümme iyyâke na'büdü" duaları okunur (İbn Ebî Şeybe, el-Musannef, III, 245; Tahâvî, Şerhu me'âni'l-âsâr, I, 249; İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, II, 442).

Vitir namazında kunut duası okumanın hükmü nedir?

İftitah, kunût ve zâid tekbirleri alırken elleri kaldırmak sünnettir. Vitir namazının üçüncü rekatinde Kunut Duası okumak, Hanefi Mezhebi'ne göre vaciptir. Diğer üç sünnî mezhebe göre, vitir namazında kunût duası okumak sünnettir. Caferî Mezhebi'ne göre ise, vitirde kunût okumak, kuvvetli bir müstehaptır.

Kunut duası 1 nasıl okunur?

Kunut Duası 1 ve 2 olmak üzere iki tanedir. Kunut Duası 1: Allahümme inna nesteinüke ve netağrifüke ve nestehdike. Ve nü'minü bike ve netubü ileyke. Ve netecekkelü aleyke ve nüsni aleykel-hayra kellehu neşkürüke ve la nekfürük ve nahleu ve netrükü men yefcürük.