Seker Sorgumu kac gunde cikar?

İçindekiler:

  1. Seker Sorgumu kac gunde cikar?
  2. Şeker Sorgumu tohumu ne kadar?
  3. Şeker Sorgumu dekara ne kadar ekilir?
  4. Sudan otu kaç günde çıkar?
  5. Sudan otu yılda kaç kez biçilir?
  6. Sorgum otu nedir?
  7. Sudan otu kaç protein?
  8. Sudan otu dönüme ne kadar ekilir?
  9. Maralfalfa dekara ne kadar ekilir?
  10. Sorgun sudan otu kaç kere biçilir?
  11. Sudan otuna hangi gübre atılır?
  12. Sorgum dönüme kaç kilo verir?
  13. Çok yıllık yem bitkileri nelerdir?
  14. Sudan otu hangi ayda ekilir?
  15. Sudan otu kaç yıllıktır?
  16. Sudan otu ekimi nasıl yapılır?
  17. Maralfalfa hangi ülkelerde var?
  18. Maralfalfa nedir ne işe yarar?

Seker Sorgumu kac gunde cikar?

Ekimde tohum miktarı elle serpmede 4-5kg , mibzerle ekimde 2.5 - 3,5 kgdır. Uygun ekim derinliği 1.5-2 cm'dir. Ekimden 40-45 gün sonra ilk biçime gelir.

Şeker Sorgumu tohumu ne kadar?

Fiyat: 39,90 TL.

Şeker Sorgumu dekara ne kadar ekilir?

Tatlı sorgum, şeker sorgum adıylada bilinmektedir. İki biçimlik bir yem bitkisidir. Dekera 2.5 - 3 kg tatlı sorgum tohumu ekilir. Ekim zamanı İlkbahar ve Yaz başlarıdır.

Sudan otu kaç günde çıkar?

Sorgum sudan otu verimi; mevsimde 3-5 defa biçim yapılabilmektedir. 45 günde ilk biçime ulaşmaktadır. %8-14 besin ihtiva eder. Dekardan 6-14 ton arası yeşil ot hasat edilmektedir.

Sudan otu yılda kaç kez biçilir?

Sorgun ve Sudanotu uygun yetişme koşullarında 6-7 kez biçilir ve toplam olarak 8-10 ton/da yeşil ot verebilir. Toprak Hazırlığı: Genel olarak mısır bitkisinin toprak istekleri ile aynıdır. Şekil olarak da mısır bitkisine benzemektedir.

Sorgum otu nedir?

Sorgum, boyu 3 metreye kadar ulaşabilen buğdaygiller ailesine ait bir yem bitkisidir. Sıcağa ve kurağa dayanıklı bir bitki olup, toprak ayırt etmemektedir.

Sudan otu kaç protein?

verimi 7038..67 kg/da, kuru madde oranı %23.33 - %33.00, kuru ot verimi 1794..00 kg/da, protein oranı %7.13 - %8.09 ve protein verimi ise 130..00 kg/da değerleri aralığında değişim göstermiştir.

Sudan otu dönüme ne kadar ekilir?

Sorgum sudan otu melezi tohumu tek yıllık mevsimlik bir yem bitkisidir. Dekara 3-4 kg tohum ekilir. İlkbahar mevsiminde, yaz başında ekilir. Mısır gibi sıcak mevsimde gelişir.

Maralfalfa dekara ne kadar ekilir?

- Çok yıllıktır her yıl ekim gerektirmez eknomik ömrü iyi bakıldığı takdirde 20-30 yıl sürüyor. - Çelikle üretiliyor ve dekara 400 arasında çelik dikilebiliyor bölgeye göre.

Sorgun sudan otu kaç kere biçilir?

Sulanabilir tarlalarda yüksek verimli olan Sorgum ve Sudanotundan yeşil yem, dane yem ve silo yemi olarak yararlanılır. Sorgun ve Sudanotu uygun yetişme koşullarında 6-7 kez biçilir ve toplam olarak 8-10 ton/da yeşil ot verebilir.

Sudan otuna hangi gübre atılır?

Bol yeşil ot verimi için özellikle azot ihtiyacı karşılanmalıdır. Sudan otunda gübre özellikle toprak analizi yapıldıktan sonra tavsiye edilmekle birlikte ortalama olarak %16-18'lik süper fosfat gübresinden dekara 25-30 kg, %21'lik amonyum sülfat gübresinden ise dekara 30-40 kg'dan az olmamak üzere verilmelidir.

Sorgum dönüme kaç kilo verir?

Şayet ekim serpme olarak yapılacaksa kullanılacak tohum miktarı %50 oranında arttırılabilir. Dönüm başına 25 kg.

Çok yıllık yem bitkileri nelerdir?

a) Çok yıllık yem bitkilerinden; yonca, korunga, yapay çayır mera, ak üçgül, çayır üçgülü, gazal boynuzu ve tek yıllık yem bitkilerinden; fiğ, macar fiği, burçak, mürdümük, sorgum, sudan otu, sorgum-sudan otu melezi, hayvan pancarı, yem şalgamı, yem bezelyesi, yem baklası, iskenderiye üçgülü, italyan çimi (lolium ...

Sudan otu hangi ayda ekilir?

Sorgum otunun yeniden büyüme potansiyeli ise daha düşüktür. Genellikle sıcak bölgelerde 2.ürün olarak ekimi yapılan bitki, Mayıs ayı sonlarından Temmuz ayı ortalarına kadar ekilebilir. Başarılı bir ekim için, toprağın fiziksel yapısının düzeltilmesi ve toprak yüzeyinin iyice ufalanması gerekir.

Sudan otu kaç yıllıktır?

Sorgum sudan otu melezi tohumu tek yıllık mevsimlik bir yem bitkisidir.

Sudan otu ekimi nasıl yapılır?

Sorgum sudan otunun ekimi için tohumları küçük olduğundan ekim derinliği burada önemlidir. Çok derine ekim yapılmadan, 3 – 4 cm ekim derinliği olması yeterlidir. Ekim zamanı ana ürün ya da ikinci ürün olarak mısır ekiminden birkaç hafta sonrasında yapılması verimi arttırır.

Maralfalfa hangi ülkelerde var?

Maralfalfa Nedir? Maralfafa melez bir yem bitkisidir. Ekimi Güney Amerika ülkelerinde yoğunlaşmıştır yer yer Güney Avrupa ve farklı bölgelerde de ekimi vardır.

Maralfalfa nedir ne işe yarar?

Maralfalfa Güney Amerika kökenli melez bir kaba yem bitkisidir. ... Maralfalfa 3 yıllık bir yem bitkisidir. Maralfalfa sezon boyunca dekardan 30 tona yakın ot verir. Sezon da 3 biçim yapılır, her biçim de 10 tona yakın ot verimi vardır.