KKTC pasaportu nereden alınır?

İçindekiler:

  1. KKTC pasaportu nereden alınır?
  2. Kıbrısa hangi pasaportla gidilir?
  3. KKTC vatandaşları AB vatandaşı mı?
  4. KKTC vatandaşları askerlik yapıyor mu?
  5. KKTC pasaportu ile nereye gidilir?
  6. Kıbrıs'ta kaç ay kalabilirim?

KKTC pasaportu nereden alınır?

Pasaport başvuruları İçişleri Bakanlığı Muhaceret Dairesi ,tüm kaymakamlıklar ve KKTC Temsilciliklerinden yapılabilir.

Kıbrısa hangi pasaportla gidilir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne seyahat ederken pasaport zorunluluğu yoktur. Sadece TC kimlik belgenizi yanınızda bulundurmanız yeterlidir. TC kimlik belgeniz olmadığı durumlarda pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabileceğinizi hatırlatalım.

KKTC vatandaşları AB vatandaşı mı?

Kıbrıs'ın kuzey kesimindeki Türk yerleşimciler Kıbrıs vatandaşlığı hakkına sahip değildir. ... Kıbrıs vatandaşları Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın yanı sıra Avrupa Birliği üyesi ülkelerine (28 ülke) vizesiz seyahat edebilmektedirler.

KKTC vatandaşları askerlik yapıyor mu?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yurttaşı olan ve askerlik çağı içerisinde olan (19-49) her kişi değiştirilmiş şekliyle 59/2000 sayılı KKTC Askerlik Yasası gereğince askerlik ödevini yapmakla yükümlüdür.

KKTC pasaportu ile nereye gidilir?

Pasaport ile sadece 7 ülke ziyaret edilebilmektedir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükûmetine göre bu ülkeler şunlardır:Avustralya, Fransa, Pakistan, Türkiye, ABD ve Birleşik Krallık. Ayrıca pasaport Britanya Denizaşırı Toprağı olan Anguilla'da da geçerlidir.

Kıbrıs'ta kaç ay kalabilirim?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine Gitmek İçin Gerekli Evraklar KKTC'ye seyahate etmeyi planlayan Türk vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs'ta kalabilme süresi 3 ay yani 90 gündür. 90 günü aşan bir seyahat planı yapan Türk Vatandaşlarının Umuma mahsus (Bordo) Pasaporta sahip ise pasaport tarihlerinin seyahat bitim tarihinden ...