Kil cildi yakar mı?

İçindekiler:

  1. Kil cildi yakar mı?
  2. Maskeler cildi yakar mı?
  3. Yüz maskeden sonra krem sürülür mü?
  4. Maskeden sonra yüzüm kızardı ne yapmalıyım?

Kil cildi yakar mı?

Kil maskesini uyguladıktan sonra cildinizde yanma hissi duymanız çok normaldir. Bu hissi nemlendirici kremler ile giderebilirsiniz. Yanma hissi duyuyorsanız kil maskesini yüzünüzde çok fazla tutmuş olmanız muhtemeldir. Maksimum 5 dakika boyunca maske yüzünüzde dursun, fazlası cildiniz için zararlı olacaktır.

Maskeler cildi yakar mı?

Cilt tipinize uygun olmayan besin ve bitkiler içeren bir maske, cildinize zarar verebilir. Evde hazırlanan bu uygulamalar cildinizde kızarıklık oluşturabilir. İçindeki maddelere bağlı olarak cildinizi olduğundan daha kuru ya da daha yağlı bir hale getirebilirsiniz.

Yüz maskeden sonra krem sürülür mü?

Maskeden sonra nemlendirici veya herhangi bir yumuşatıcı krem kullanmak istemiyorsanız, besleyici özellikte bir başka krem uygulamak gerektiğini unutmayın. Eğer allerjiniz varsa ve maske kullanmak istemiyorsanız bunun yerine kaynamış suya, cilde yararlı bitkileri atarak yüzünüze buharını tutabilirsiniz.

Maskeden sonra yüzüm kızardı ne yapmalıyım?

- Yumuşak, cildi tahriş etmeyecek temizleyiciler ile bakım yapılmalıdır. - Tonik olarak saf gülsuyu, mineralli su veya maden sodası ile silinerek kızarık yatıştırılabilir.