FREZ çeşitleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. FREZ çeşitleri nelerdir?
  2. Hangi alet dişi muayene etmek için ve çürük muayenesinde dokuların sertliği hakkında fikir verir?
  3. Dolgu yapılırken hangi malzemeler kullanılır?
  4. FREZ ne işe yarar?
  5. Karbit frez nedir?
  6. Kanal tedavisinde kullanılan malzemeler nelerdir?
  7. Diş taşı hangi aletle temizlenir?
  8. Diş taşı temizliği hangi aletle yapılır?
  9. Kompozit dolgu yapılırken hangi malzemeler kullanılır?
  10. Dolgu yapilirken nelere dikkat edilmeli?
  11. Carbide frez ne işe yarar?
  12. Tungsten FREZ nedir?
  13. Hard FREZ nedir?
  14. Diş Hekimi Asistanı olmak için ne yapmalı?
  15. Porselen diş hammaddesi nedir?

FREZ çeşitleri nelerdir?

Frezler kullanıldıkları alete göre anguldurva, aeratör ve piyasemen frezleri olmak üzere üç gruba ayrılırlar. Frezler şekillerine göre fissür, rond, tersine konik, alev uçlu gibi adlar alırlar. Frezler yapıldıkları materyallere göre elmas, tungsten ve çelik frezler olarak üçe ayrılırlar.

Hangi alet dişi muayene etmek için ve çürük muayenesinde dokuların sertliği hakkında fikir verir?

Ayna; ayna başı ve ayna sapı var. Temel görevi indirek ağız içi görüşü sağlama, ayrıca yumuşak dokuları ekarte etme ve ışığı ağız içinde yönlendirme Sond; çürük, diştaşı gibi sert dokuların muayenesinde kullanılır.

Dolgu yapılırken hangi malzemeler kullanılır?

Amalgam Dolgular (Metal Dolgular) İçinde % 70 gümüş, % 23 kalay, az miktarda bakır ve çinkodan oluşan tozun cıva ile karıştırılmasıyla hazırlanır. Karışım diş hekimi tarafından hazırlanan oyuğa yığılır ve dolgu birkaç saatte sertleşir. Özellikle azı dişleri için günümüzde kullanılan en iyi dolgu maddesidir.

FREZ ne işe yarar?

Çelik rond frez: Yumuşak dentin çürüğünü temizlemeye yarar. Çok yumuşak çürük önce ekskavatör ile temizlenir sonra çelik rond ile temizlemeye geçilir. * Çelik sert dokuda, elmas ise yumuşak dokuda kullanılmamalıdır.

Karbit frez nedir?

Karbit frez, mikro çizikleri düzeltir. Tungsten karbit frez, daha hassas preparasyon sağlar. Kron uzaklaştırma sırasında metal kesiminde de kullanılır. Kesim frez yüzeyleri, 6 bıçak içerir.

Kanal tedavisinde kullanılan malzemeler nelerdir?

Kanal Tedavisi / Endodonti
  • Kanal Eğeleri.
  • Paper Point / Kurutma Kağıtları
  • Gutta Percha / Güta Perka Konlar.
  • Kanal Dolgu Maddeleri.
  • Diğer Kanal Aletleri.
  • Yardımcı Ürünler.
  • Kanal Dezanfektanları

Diş taşı hangi aletle temizlenir?

DİŞ TAŞI TEMİZLİĞİ İŞLEMİ Diş taşı temizliği veya tartar temizliğini kişi kendisi yapamaz. Bu işlemi sadece diş hekimi yapabilir. Diş taşı temizleme işleminde genel olarak el aletleri ve titreşimle çalışan ultrasonik cihazlar birlikte kullanılır.

Diş taşı temizliği hangi aletle yapılır?

Kavitron: Kavitron diş taşı temizliği yapmak için kullanılan titreşimli bir cihazdır.

Kompozit dolgu yapılırken hangi malzemeler kullanılır?

Halk arasında beyaz dolgu olarak da bilinen diş rengindeki dolgulardır. Kompozit reçine esaslı malzemeden yapılmışlardır. Hamur kıvamındayken dişe yerleştirilip halojen ya da led ışık kaynağı ile sert kıvama getirilirler.

Dolgu yapilirken nelere dikkat edilmeli?

Dolgu yaparken genellikle dişi uyuşturuyoruz. Bu sebeple anestezi etkisi geçene kadar dişle birlikte uyuşan dili, dudağı ve yanağı ısırmamaya dikkat etmelisiniz. özellikle çocuklarda buna çok dikkat edin. İşlemden hemen sonra yemek yiyebilir, bir şeyler içebilirsiniz.

Carbide frez ne işe yarar?

Tungsten karbid frez çelik frezden iki kat daha serttir. Özellikle protez ( kron - köprü ) sökülmesin diye endodontik tedavide giriş kavitesini tespit etmek için kronu delmek işleminde kullanılır.

Tungsten FREZ nedir?

Tungsten karbit frez, daha hassas preparasyon sağlar. Kron uzaklaştırma sırasında metal kesiminde de kullanılır. Kesim frez yüzeyleri, 6 bıçak içerir. Bitirme frez yüzeyleri, 12 bıçak içerir.

Hard FREZ nedir?

364RK Labaratuar Frezi özellikle alçı , değersiz metal, rezin kompozit ve tray meteryallerinin tesfiye ve düzeltilmesinde kullanılır. Ne yazık ki dental implant abutment vidaları farklı şekil ve boyutlarda olabilir. Bu nedenle, onları bir arada tutan birçok farklı vida vardır.

Diş Hekimi Asistanı olmak için ne yapmalı?

Bir diş hekimi asistanı olmak için, 2 yıllık ağız ve diş sağlığı bölümünü bitirip diş hekimi asistanı olabilirsiniz. Ayrıca diğer sertifika programlarından sertifika kazanarak diş hekimi asistanlığına aday olabilirsiniz.

Porselen diş hammaddesi nedir?

Porselenlerin içeriğinde kuartz, kaolin ve feldspar üç ana maddeyi oluşturur. Diş hekimliğinde hem porselenler hem de seramikler kullanılmaktadırlar. Dental porselenler “silikat seramikleri” grubuna dahildirler.