Beyincik sarkması öldürür mu?

İçindekiler:

  1. Beyincik sarkması öldürür mu?
  2. Beyincik sarkması nasıl teşhis edilir?
  3. Beyincik ameliyatı riskli mi?
  4. Beyincik sarkmasının belirtileri nelerdir?
  5. Beyincik Sarkmasi tedavi edilmezse ne olur?

Beyincik sarkması öldürür mu?

TEK TEDAVİ CERRAHİ MÜDAHALE Bu hastalığın tedavisinde bilinen veya etkili bir tıbbi tedavi yöntemi yoktur. Beyincik sarkmasının tedavisi cerrahidir. Beyincik sarkması tedavi edilmezse ilerleyicidir, çok nadiren kol ve bacaklarda felçler ve hatta solunum merkezi baskıları nedeni ile ani ölümler kaçınılmazdır.

Beyincik sarkması nasıl teşhis edilir?

Beyincik sarkması sıklıkla anne karnında yapılan ultrason testleri sırasında veya doğum sırasında teşhis edilir. Herhangi bir belirtisi olmayan bireylerde ise başka amaçla yapılan testler sırasında tesadüfen teşhis edilebilir.

Beyincik ameliyatı riskli mi?

Beyincik sarkması ameliyatında mikrocerrahi yöntemi kullanıyoruz. Baş ile boynun birleşim yerinden girilerek sıkışan bölge rahatlatılır. Her ameliyatın olduğu gibi beyincik sarkması ameliyatının da riskleri tabi ki vardır. Fakat günümüz teknolojisi sayesinde bu risk oldukça düşüktür.

Beyincik sarkmasının belirtileri nelerdir?

Beyincik sarkması belirtileri nelerdir?
  • Baş dönmesi.
  • Boyun ağrısı
  • Ellerde ve ayaklarda uyuşma veya karıncalanma.
  • Yutma güçlüğü
  • Vücudun üst kısmında zayıflık, ağrı ve sıcaklık duyusu kaybı
  • İşitme kaybı
  • Denge kaybı ya da yürümede zorluk.

Beyincik Sarkmasi tedavi edilmezse ne olur?

Bu hastalığın tedavisinde bilinen veya etkili bir tıbbi tedavi yöntemi yoktur. Beyincik sarkmasının tedavisi cerrahidir. Beyincik sarkması tedavi edilmezse ilerleyicidir, çok nadiren kol ve bacaklarda felçler ve hatta solunum merkezi baskıları nedeni ile ani ölümler kaçınılmazdır.