Ktü Besyo özgeçmiş istiyor mu?

İçindekiler:

  1. Ktü Besyo özgeçmiş istiyor mu?
  2. Ktü Besyo Nedir?
  3. Besyo Özel Yetenek Sınavında neler var?
  4. Besyo okumak için ne yapmalıyım?
  5. Spor Yöneticiliği Bölümü ne iş yapar?
  6. Besyo Özel yetenek Sınavı Nedir?

Ktü Besyo özgeçmiş istiyor mu?

BESYO Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Spor Yöneticiliği Lisans programlarına ilişkin öğrenci kontenjan dağılımları aşağıdaki tablolarda verilmiştir. * Bu kontenjanlara başvuracak adaylar Sporcu Özgeçmiş Dosyası ile başvuru yapmak zorundadırlar.

Ktü Besyo Nedir?

Trabzon Üniversitesi (Karadeniz Teknik Üniversitesi ) BESYO Özel Yetenek Sınavı Karadeniz Teknik Üniversitesi 1955 yılında, beden eğitim bölümü ise1983 yılında kurulmuştur. Bölüm 3 programda lisans vermektedir. Bunlar; Öğretmenlik, yöneticilik ve antrenörlük bölümleridir.

Besyo Özel Yetenek Sınavında neler var?

BESYO ÖZEL YETENEK SINAV ÇEŞİTLERİ
  • Koordinasyon Parkuru.
  • Branş
  • Özgeçmiş
  • Koşular.
  • Sözlü Mülakat.
  • Dayanıklılık.
  • Cimnastik.
  • Motorsal Testler. KOORDİNASYON PARKURU.

Besyo okumak için ne yapmalıyım?

Beden eğitimi öğretmeni olmak isteyen bir kişi öncelikle lise veya dengi bir okuldan mezun olmalıdır. Lise ve dengi eğitiminden mezun olan kişiler yükseköğretim kurumunun belirlemiş olduğu üniversite sınavına girmelidir. Üniversite sınavında ise BESYO bölümüne hazırlanarak tercih yapmalıdır.

Spor Yöneticiliği Bölümü ne iş yapar?

Bu programın mezunları spor kulüpleri ve gençlik ve spor müdürlüklerinde istihdam edilebilmektedir. Ayrıca, bu program mezunları pazarlama, halkla ilişkiler, insan kaynakları, finans, yönetim, sponsorluk ve etkinlik yönetim departmanlarında çalışabilmektedir.

Besyo Özel yetenek Sınavı Nedir?

Özel Yetenek Sınavı: Kişinin bedensel aktiviteler ve çeşitli spor branşlarında test edildiği; beceri, denge, koordinasyon, sürat, dayanıklılık, kuvvet, çabukluk, gibi alanlarda çok yönlü aşamalardan oluşan sınavlardır. Besyo özel yetenek sınavlarına üniversitelerin BESYO yönetimleri karar vermektedir.