Mahkeme tebligat kaç günde gelir?

İçindekiler:

  1. Mahkeme tebligat kaç günde gelir?
  2. E tebligatlara nasıl bakılır?
  3. Mahkeme celbi kac gun icinde gelir?
  4. E-tebligat nasıl ulaşılır?
  5. E-tebligat nasıl açılır?

Mahkeme tebligat kaç günde gelir?

Hızlı Tebligatın postaya verildiği şehir dağıtım alanı içerisinde 1 gün (24 saatte), il sınırları içinde kabulden itibaren en geç ertesi gün, iller arasında ise kabulden itibaren en geç 2 gün sonra teslimi esastır.

E tebligatlara nasıl bakılır?

Konuyla ilgili bilgiye http://etebligat.ptt.gov.tr/ adresinden erişilebilir. E-Apostil sistemine https://www.eapostil.gov.tr​/ adresinden erişebilirsiniz.

Mahkeme celbi kac gun icinde gelir?

Bu süre celbin hazırlanması ve dosyaya dönüştürme süresi olarak kabul görmektedir. Bu bilgiler ışığında dilekçe ve tebligat tebliği için makul süre 37 gün olacaktır. Ancak bu sürenin kısa ya da uzun olması gibi bir durum da söz konusu olacaktır. Davanın açılması ile birlikte eşlere tebligat gönderilmektedir.

E-tebligat nasıl ulaşılır?

Mükellefler kullanıcı kodu ve şifre ile ulaşacakları İnteraktif Vergi Dairesi (ivd.gib.gov.tr) web sayfasında yer e-TEBLİGATLARIM bölümünden kendilerine tebliğ edilen belgeyi görüntüleyebilir, belgenin tebliğ tarihini öğrenebilir ve belgenin çıktısını alabilirler.

E-tebligat nasıl açılır?

Sadece gerçek kişiler PTT merkezlerine gelmeden Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi 'nde bulunan başvuru ekranından e-devlet, elektronik imza veya mobil imza ile PTT Merkezlerine gelmeden online olarak elektronik ortamda hesaplarını açabilirler.