Aracımın plakasını nasıl değiştirebilirim?

İçindekiler:

  1. Aracımın plakasını nasıl değiştirebilirim?
  2. Plaka değişimi kaç lira?
  3. Plaka almak kaç TL?
  4. Araç alırken plaka değiştirilmeli mi?

Aracımın plakasını nasıl değiştirebilirim?

Plaka yenileme işlemi için önce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesinden randevu alınır. Nüfus cüzdanı fotokopisi, araç ruhsatı ve fotokopisi ile eski plakalar hazır olduğunda randevuya gidilir. Ardından yeni plaka Şoförler Odasına bağlı plaka basım merkezlerinde yaptırılabilir.

Plaka değişimi kaç lira?

Noter üzerinden araç devri ve plaka değiştirme ücreti, noter masrafı ile birlikte 2019 yılı için 290 TL'dir. Ayrıca sonrasında plaka basım için gittiğiniz Şoförler Odasına da 50 TL'lik bir ödeme yapmak gerekir. Yani plaka değiştirme maliyeti, 2019 yılında toplamda 340 TL'dir.

Plaka almak kaç TL?

Size verilen plaka basım talep belgesi ve araç ruhsatı ile birlikte Şoförler Esnaf Odasına giderek yeni plakanızı, basım ücretini ödeyerek alabilirsiniz. Plaka yenileme ücreti olarak; notere 34 TL ve plaka basım yerine 50 TL verilmektedir.

Araç alırken plaka değiştirilmeli mi?

Plaka Değişikliği Zorunlu mu? Otomobil satın aldığınızda plaka değişikliği yapmak zorunda değilsiniz. Hatta yaşadığınız şehirden farklı bir şehirden otomobil satın aldığınızda da plaka değiştirme zorunluluğunuz yoktur.