Diş taşı nasıl çıkarılır?

İçindekiler:

  1. Diş taşı nasıl çıkarılır?
  2. Diş temizlenmesi nasıl yapılır?
  3. Karbonat diş taşlarını temizler mi?
  4. Dişçide diş temizleme nasıl yapılır?
  5. Dişlerimin arkasını nasıl temizlerim?

Diş taşı nasıl çıkarılır?

Diş taşı temizliğinde genel olarak diş ipi kullanılması tavsiye edilir. Dişleri fırçaladıktan sonra diş ipi kullanarak dişler arasında biriken plakları çıkarmak mümkün olur.

Diş temizlenmesi nasıl yapılır?

Diş hekimi ağız içerisinde oluşan plak ve tartarları diş yapısına zarar vermeden özel aletlerle hassas bir şekilde kazır. Diş hekiminin kullandığı diş taşı temizleme aleti titreşim yoluyla plak ve tartarları parçalar. Bölgeye su ile hava verilerek tükürülme neticesinde parçalanan tartarlar ağızdan atılır.

Karbonat diş taşlarını temizler mi?

Karbonat antibakteriyel özelliği sayesinde plak ve tartarı yok eder, ayrıca dişlerin beyazlamasına da yardımcı olur. Antrasit içeriği ile ağız içi pH seviyesini dengeler. Tuz da antimikrobiyal madde olduğundan kısa sürede plak ve tartarlardan kurtulmanızı sağlar.

Dişçide diş temizleme nasıl yapılır?

Profesyonel diş temizliği, diş hekimi tarafından yapılır. Diş hekimleri ağızda oluşan plak ve tartarları dişlere zarar vermeden hafifçe kaldırmak için özel aletler kullanırlar. Tüm dental aletler güvenlik ve kalite kontrolünü sağlamak için sıkı temizlik, dezenfeksiyon ve sterilizasyon prosedüründen geçirilir.

Dişlerimin arkasını nasıl temizlerim?

Aloe Vera Jel, Gliserini, sodyum bikarbonat, sıkılmış limon ve biraz su. Karıştırın ve her gün yıkayın ve tartar kaybolduğunu gördüğünüzde haftada bir veya iki kez açın. Gliserin dişlerin yeniden mineralizasyon işlemini engelleyebileceğinden bu yöntemi uzun süre kullanmayın.