Apartman ortak elektrik aboneliği nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Apartman ortak elektrik aboneliği nasıl alınır?
  2. Apartman elektrik aboneliği kimin üzerine olmalı?
  3. Elektrik aboneliği nasıl yapılır?
  4. Bina elektrik aboneliği nasıl alınır?
  5. Merdiven otomatiği kimin üzerine?
  6. Apartman elektrik aboneliği kaç para?
  7. Merdiven otomatiği aboneliği nasıl iptal edilir?
  8. Apartmanda uyulması gereken kurallar nelerdir?

Apartman ortak elektrik aboneliği nasıl alınır?

Mal sahibi veya vekili (Noterce vekalet verilen) ise tapu fotokopisi veya mal sahibi olduğunu belgeleyen belge. Kiracı ise kira kontratının aslı ile birlikte fotokopisi. Nüfus cüzdanı fotokopisi. Vergi levhası fotokopisi (yoksa 3 ay içerisinde getireceğine dair taahhüt alınır)

Apartman elektrik aboneliği kimin üzerine olmalı?

CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, “Ortak kullanım alanındaki abonelikler apartman ve site yönetimi adına alınmalı. Resmi bir yönetimi olmayan apartmanlarda aynı binada aboneliği olan herhangi bir kişi ortak kullanım alanına abonelik yapabilir” dedi.

Elektrik aboneliği nasıl yapılır?

Elektrik Aboneliği Nasıl Alınır?
  1. Nüfus cüzdanı
  2. Mülkiyeti belirten belge (kira kontratı, tapu kaydı, lojman tahsis belgesi vb.)
  3. Daireye ait tesisat ya da abone numarası
  4. DASK poliçesi veya poliçe numarası ile poliçe sahibinin T.C. kimlik numarası
  5. IBAN numarası

Bina elektrik aboneliği nasıl alınır?

Mülk sahibi, sıfır daireye elektrik almak için binanın bulunduğu bölgede hizmet veren elektrik dağıtım şirketine şahsen başvurmalıdır. Eğer bir başkası için elektrik dağıtım aboneliği yapılacaksa, o kişinin noter onaylı vekaleti gerekir.

Merdiven otomatiği kimin üzerine?

Apartman merdiven otomatiği faturaları genellikle inşat firmaları tarafından apartman adına alınıyor. Ancak merdiven otomatiği ücreti bir kişi üzerindeyse bunun devralınması gerekiyor.

Apartman elektrik aboneliği kaç para?

Güvence bedeline göre belirlenir. Güvence bedeli, mesken aboneleri için, en az 5 kW sözleşme gücü üzerinden hesaplanır; böylece ödenmesi gereken güvence bedeli en az 165 TL olur.

Merdiven otomatiği aboneliği nasıl iptal edilir?

Merdiven otomatiği aboneliğini iptal ettirmek için en yakın elektrik görevli tedarik şirketi şubesine giderek işlem yaptırabilirsiniz. Pandemiyle birlikte elektrik aboneliği işlemleri e devlet üzerinden de yapılmaya başlandı. Bu işlemler için e devlete giriş yapıp aboneliğinizi iptal ettirebilirsiniz.

Apartmanda uyulması gereken kurallar nelerdir?

Apartmanda Uyulması Gereken Başlıca Kurallar Balkondan halı, kilim, silkelenmemelidir. Ayrıca alt komşularının camlarını kirletecek materyaller atılmamalıdır. Çöpler apartman içerisine atılmamalıdır. Kapının önüne çıkarılan çöplerin, zamanında bırakılmasına özen gösterilmelidir.