Yabancı evlenme ehliyet belgesi nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Yabancı evlenme ehliyet belgesi nereden alınır?
  2. Yabancılar nasıl evlenir?
  3. Evlenme ehliyet belgesi almak zorunlu mu?
  4. Yabancı biri Türkiyede nasıl evlenir?
  5. Evlenme Ehliyet Belgesi Tek alınır mı?
  6. Evlenme Ehliyet Belgesi kimlere verilir?

Yabancı evlenme ehliyet belgesi nereden alınır?

Yabancılar için evlenme ehliyet belgesi ya ülkelerinden ya da ülke temsilciliklerinden alabilirler. Mülteci, vatansız, şartlı mülteci, ikincil koruma statüsündeki kişiler için evlenme ehliyet belgesi il göç idaresi müdürlüklerine giderek alabilirler.

Yabancılar nasıl evlenir?

Yabancı ile Evlilik Koşulları Nelerdir? Birbiriyle evlenecek olan kadın ve erkeğin, taraflardan birinin ikamet adresinin bulunduğu belediyeye birlikte başvurarak veya evlilik işlemlerinin yapılması üzere özel hüküm içeren vekaletname ile yetkilendirdiği vekil tarafından evlilik başvuruları yapılabilmektedir.

Evlenme ehliyet belgesi almak zorunlu mu?

Evlenme kararı alan bazı kişilerin evlenme ehliyetini almaları zorunludur. ... Çünkü nüfus kayıt örneği ile beraber evlenme ehliyet belgesi elektronik ortamda otomatik bulunmaktadır. Fakat ülkemizde yaşayan ve ülkemizde evlenmek isteyen yabancı uyruklu kişilerin evlenme dosyalarına bu belgeyi koyması gerekir.

Yabancı biri Türkiyede nasıl evlenir?

Aynı devlet vatandaşı olan iki yabancı kendi kanunlarının yetki vermesi durumunda, o devletin Türkiye'deki temsilcilikleri önünde evlenebiliyor. Aynı ya da farklı uyruktan olmasına bakılmaksızın iki yabancının evlilik başvurusu Türkiye'deki evlendirme daireleri tarafından da kabul ediliyor.

Evlenme Ehliyet Belgesi Tek alınır mı?

Evlenme Ehliyet Belgesi Tek Alınır mı? Evlenme ehliyeti için başvurunun, evlenilecek kişi ile birlikte yapılması gerekiyor. Evlenme ehliyet belgesi almak için Türkiye'nin yurtdışı temsilciliklerine başvuruda bulunacak çiftlerin evlenmek istediklerine dair imzalı dilekçelerini, birlikte imzalamaları gerekiyor.

Evlenme Ehliyet Belgesi kimlere verilir?

Nikah başvurusunda bulunan kişilerin evlenmeden önce evliliğe engel bir durumlarının bulunup bulunmadığı, yaş ve medeni hallerinin resmi olarak kanıtlanması için evlenme ehliyeti verilmektedir.