Açık lise tecil hakkı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Açık lise tecil hakkı ne kadar?
  2. Açık Öğretim askerlik tecil edilir mi?
  3. Açık Öğretim Lisesi askerliği erteler mi?
  4. Lise okuyanlar kaç yaşına kadar tecil ettirebilir?
  5. Doktora yapan askere gider mi?

Açık lise tecil hakkı ne kadar?

Açıköğretim askerlik tecil hakkında mezun olanları hakları şu şekildedir: 2 yıllık yada 4 yıllık herhangi bir açık öğretim fakültesinden mezun olan bir öğrencinin tecil hakkı mezun olduktan sonra 2 yıldır.

Açık Öğretim askerlik tecil edilir mi?

AÖF'de öğrenci olan bir kişi askerliklerini 29 yaşını kadar tecil ettirebilir. Buradaki uygulama bütün Üniversite öğrencileri için geçerli olan uygulamadır. ... Lise, Ön Lisans, Lisans seviyesinde öğrenci olan bütün öğrenciler askerliklerini mezun oluncaya kadar yada 29 yaşını tamamlayana kadar tecil ettirebilir.

Açık Öğretim Lisesi askerliği erteler mi?

Askerlik kanununda (1111 - 35 /c) yapılan değişiklikle Açık öğretim Lisesi öğrencilerine askerlik tecil (erteleme) hakkı verilmiştir.

Lise okuyanlar kaç yaşına kadar tecil ettirebilir?

Askerlik erteleme yaşı merak edilmekte. Lise ve dengi okullardaki öğrenciler askerliklerini 29 yaşını kadar tecil ettirebiliyordu ancak yapılan değişiklik ile bu yaş 22'ye düşürüldü. Buradaki uygulama bütün Üniversite öğrencileri için geçerli olan uygulamadır.

Doktora yapan askere gider mi?

Tezli Yüksek lisans öğrencileri için 3 yıl 4 ay, Tezsiz Yüksek lisans öğrencileri için 1,5 yıl, Doktora öğrencileri için ise 6 yıl süreli tecil yapılmaktadır. Öğrencilerin askerlik durumlarıyla ilgili tarihleri dikkatle takip etmeleri gerekir.