Alkol bazlı propolis nedir?

İçindekiler:

  1. Alkol bazlı propolis nedir?
  2. Su bazlı ve alkol bazlı propolis mi?
  3. Saf propolis nasıl çözülür?
  4. Propolis zeytinyağı ne işe yarar?

Alkol bazlı propolis nedir?

Alkol bazlı organik propolis damla Propolis; organik arıcılık yöntemi ile üretilmiş ise içerisinde ilaç ve kimyasal kalıntı bulunmayacağından daha sağlıklı olacaktır. Organik arıcılık yöntemi ile elde edilen bu propolis, organik tarım ile elde edilmiş olan organik alkolde çözülmüştür.

Su bazlı ve alkol bazlı propolis mi?

Propolis damla formata getirilerek insan tüketimine sunulur. Propolis en iyi alkol de çözüldüğü için dünyada daha çok p alkol çözeltileri tercih edilir. Su bazlı propolis damla lar ise alkolsüz dür ancak propolisin çok az bir kısmı suda çözülür.

Saf propolis nasıl çözülür?

Bu ayrıştırma işlemi sonrasında da bitkinin larva ya da bitki kalıntıları da propolis içinden ayrışmış olur. Bu nedenle propolisin doğadan alındığı gibi işlenmemiş ham hali ile tüketilmesi tavsiye edilmez. Propolis suya damlatılarak çözünür.

Propolis zeytinyağı ne işe yarar?

Vücut, bağırsaklardan sağladığı emilim ile sağlığı olumlu ya da olumsuz etkiler. Bu noktada zeytinyağının bağırsak sistemini olumlu etkilediği bir gerçek. Propolisin ise bağışıklık sistemine verdiği fayda ve antioksidan zenginliği ile onarıcı özellikleri birleştirilmekte.