Çivit otu nedir mavi?

İçindekiler:

  1. Çivit otu nedir mavi?
  2. Çivit mavisi nasil elde edilir?
  3. Çivit nedir ne için kullanılır?
  4. Açık mavi neyi temsil eder?
  5. Çivit mavisi nasıl bir renk?
  6. Çivit rengi nasıl bir renktir?
  7. Indigo mavisi nasıl bir renk?

Çivit otu nedir mavi?

Turpgiller familyasına ait olan Çivit Otu, halk içerisinde genellikle 'Çivit Mavisi' olarak biliniyor. Dağ bitkisi olan Çivit Otunun ana vatanı, Avrupa, Batı Asya, Avrasya ve Batı Kafkasya'dır. Biber kadar büyük meyveleri bulunan Çivit Otunun, yaprakları zeytin yapraklarına benziyor.

Çivit mavisi nasil elde edilir?

Mavi renkli bir boyarmadde bitkinin yapraklarının fermantasyonu (mayalandırma) ile elde edilir. Çivit otunun anavatanı Kafkasya yamaçlarıdır ve uzak doğudan Himalyalar'a kadar yayılmıştır. Günümüzde Kuzey Afrika ve Avrupa'da kültürü yapılmaktadır.

Çivit nedir ne için kullanılır?

Sadece ilaç yapımında değil, hamur mayalamada, peynir ve alkol yapımında da çivit otundan faydalanılmıştır. Eski dönemlerde bu bitkinin boyama özelliğinden de yararlanılarak, düşmanı korkutmak ve püskürtmek için çivit otu ile askerler mavi renge boyanmıştır.

Açık mavi neyi temsil eder?

Mavinin değişik tonları farklı etkiler yaratır; koyu maviler örneğin çivit ve gece mavisi yatıştırıcı, açık mavi huzur vericidir, duygusallığı ve duyarlılığı ortaya çıkarabilir, deniz mavisi ise düzen ve disiplini temsil eder. Mavi inceliğin ve nezaketin rengidir.

Çivit mavisi nasıl bir renk?

Çivit mavisi, elektromanyetik tayfta mavi ile mor arasındaki renk. Çivit mavisinin dalga boyu 420-450 nanometre civarındadır. Rengin hex değeri #4B0082, RGB değeri 75,0,130 ve CMYK değeri 100,42,0,0'dır.

Çivit rengi nasıl bir renktir?

Çivit mavisi, elektromanyetik tayfta mavi ile mor arasındaki renk. Çivit mavisinin dalga boyu 420-450 nanometre civarındadır.

Indigo mavisi nasıl bir renk?

İndigo mavisi; klasik maviden daha soluk, lacivertten de daha açık bir mavi tonu. Hem koyu tonlara hem de açık tonlara yakın olan bu renk, etki olarak da oldukça güçlü.