Çakşır Otu Tozu Nasıl Kullanılır?

İçindekiler:

  1. Çakşır Otu Tozu Nasıl Kullanılır?
  2. Azgın Teke Otu bitkisi Türkiye'de nerelerde yetişir?
  3. Çakşır otu nasıl bir bitkidir?
  4. Öğütülmüş çakşır otu Nasıl Kullanılır?

Çakşır Otu Tozu Nasıl Kullanılır?

Eğer afrodizyak etkisinden faydalanmak istiyorsanız ya doğrudan karışım halinde satılan çakşır macununundan edinebilir ya da çakşır tozu alıp 1 çay kaşığı kadar çakşır tozunu 1-2 çay kaşığı kadar bal veya pekmezle karıştırarak tüketebilirsiniz. Bu karışımı günde 2 kez kullanmanız yeterli.

Azgın Teke Otu bitkisi Türkiye'de nerelerde yetişir?

Zorlu iklim koşullarında uzun yıllar hayatını sürdürebilen bu bitki, taç yapraklı çiçeklere sahiptir. Azgın teke otu Türkiye'de keşişkülahı cinsiyle en çok Artvin ilinin Borçka Macahel Florasında ve Belgrad Ormanları'nda yetişir.

Çakşır otu nasıl bir bitkidir?

Çakşır otu (ferula communis), maydanozgiller familyasından, havuç köklü bir bitkidir. Boyu yer yer 3 metreyi aşan sarı çiçeklidir. Anavatanı Akdeniz ve Doğu Afrika ormanlarıdır. İçerdiği bileşenler sayesinde insan sağlığı için çok faydalıdır.

Öğütülmüş çakşır otu Nasıl Kullanılır?

Çoğu aktarda kökü satılan çakşır otunu çay, macun, toz ya da yağ formunda satın alarak da kullanabilirsiniz. Toz ya da kök olarak satın aldığınız çakşır otunu çay şeklinde tüketebilirsiniz. Bunun için bir tatlı kaşığı kadar çakşır otunu suyun içerisinde 10 dakika demleyin. Daha sonra süzerek içebilirsiniz.