NFC nedir nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. NFC nedir nasıl kullanılır?
  2. iPhone'da NFC ne işe yarar?
  3. NFC özelliği güvenli mi?
  4. NFC açık olmalı mi?

NFC nedir nasıl kullanılır?

Telefonunuzu açın ve Ayarlar > Kablosuz Ağlar ya da Ayarlar > Bağlantılar > Diğer Bağlantılar yolunu izleyin. Eğer NFC seçeneğini görüyorsanız, telefonunuzda bu özelliği kullanabilirsiniz.

iPhone'da NFC ne işe yarar?

NFC teknolojisi, temelde bu teknolojide çalışan cihazlar içerisinde birbirleriyle kısa bir mesafe üzerinden veri alışverişini sağlar. NFC, dosya aktarımı yerine elektronik bilgi aktarımı sağlar. Elektronik girişte kart kullanmak yerine telefonla kapıya girebilirsiniz. ...

NFC özelliği güvenli mi?

Akıllı telefonlarda yer alan NFC özelliği bazı durumlarda büyük tehlikelere yol açabiliyor. NFC ile ödeme özelliğinin aktif olduğu bir mağazada kredi kartı ve nakit taşımadan işleminizi hızlı bir şekilde halledebilirsiniz. Bu temassız özellik daima açık olursa cihazınızı tehlikeye atabilir.

NFC açık olmalı mi?

NFC teknolojisi telefonunuzun yakınında bulunan bir başka cihazla temas etmeden iletişim kurmasını sağlamaktadır. Bu özellik için telefonun maksimum 4 santimetre kadar ilgili cihaza yakınlaştırılması gerekmektedir. NFC AÇIK OLMALI MI? ... Bu sebeple NFC özelliği her iki telefonda da açık olması gerekmektedir.