Özürlü kimlik kartı nerelerde kullanılır?

İçindekiler:

  1. Özürlü kimlik kartı nerelerde kullanılır?
  2. Engelli istanbul kart nerelerde geçerli?
  3. Engelli otobüs kartı nasıl alınır?
  4. Engelli otobüs kartı her ilde geçerli mi?

Özürlü kimlik kartı nerelerde kullanılır?

– Otobanlarda 15 dakikaya kadar araçlarını yol kenarına çekebilirler. – Havaalanlarında, Belediye tarafından işletilen otoparklardan ücretsiz yararlanabilirler. – ÖTV indirimli aracı olanlar yaşadıkları evlerin önüne ilgili belediyeye müracaat ederek Engelli Araç Park Yeri yaptırabilir.

Engelli istanbul kart nerelerde geçerli?

Engelli kartı kullanım alanları, raylı sistem istasyonu, otobüs ve deniz taşımacılığı yapan iskele alanlarında ve turnikelerdir. Sağlık raporu ve engelli beyanı ile kart işlem kaydının tamamlanması ile engelli vatandaşlar ücretsiz ulaşım hakkından faydalanabilmektedir.

Engelli otobüs kartı nasıl alınır?

Engelli kimlik kartını, Aile ve Sosyal Politikalar İl ve İlçe Müdürlükleri'ne ya da E-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapmak suretiyle alabilirsiniz. Bulunduğunuz ildeki Aile ve Sosyal Politikalar İl ve İlçe Müdürlükleri'ne gerekli belgeler ile başvurmanız halinde engelli kartı alabilirsininiz.

Engelli otobüs kartı her ilde geçerli mi?

Ücretsiz seyahat uygulamasına şehir içi sefer yapan Halk Otobüsleri de dahil olacak. ... Ücretsiz seyahat hakkından, engelliler mevcut engelli kimlik kartları ile yaşlılar ise nüfus cüzdanları ile, sadece yaşadıkları şehirde değil farklı şehirlerde de yararlanabilecek.