Kaç ek ders alınır?

İçindekiler:

  1. Kaç ek ders alınır?
  2. 30 saat derse giren ogretmen kac saat ek ders alir?
  3. Ortaokul branş öğretmeni en az kaç saat derse girebilir?
  4. Teknik öğretmen en fazla kaç saat ek ders alır?
  5. Branş öğretmenine en fazla kaç saat ders verilebilir?
  6. Öğretmenlere nöbet ücreti ne kadar?

Kaç ek ders alınır?

Branş öğretmeni haftada kaç saat derse girerse girsin en fazla 20 saat toplam ek ders alabilir. Ek dersi 20 saatten fazla olsa bile 20 saat ek ders alır. Örneğin haftada 34 saat derse giren bir öğretmenin haftalık alması gereken ek ders sayısı 22 saat olmalı ancak bu öğretmene 20 saat ek ders yazılır.

30 saat derse giren ogretmen kac saat ek ders alir?

30 saat derse giren bir branş öğretmeni 18 saat ek ders ücreti alır. 29 saat derse giren bir branş öğretmeni 16 saat ek ders ücreti alır. 28 saat derse giren bir branş öğretmeni 15 saat ek ders ücreti alır.

Ortaokul branş öğretmeni en az kaç saat derse girebilir?

Bu branş öğretmenlerinin girdiği 15 saatlik ders maaşlarıyla aynıdır. Haftada 15 saatlik eğitim süresini aşarak haftada 15 saate kadar, DYK kursunu da dahil edilirse eğer, haftada 25 saate kadar branş öğretmenleri ek olarak derslere girebilir. Öğretmenler ise haftada toplamda 40 saate kadar ders verebiliyor.

Teknik öğretmen en fazla kaç saat ek ders alır?

Atölye ve Meslek Dersi öğretmenleri haftada 24 saat, genel bilgi dersleri 15 saat ek ders ücreti karşılığı derse girebilir. Aradaki fark sadece 9 saattir. Evet, 9 saat fazla ek ders ücreti alınır lakin 9 saat fazla ek ders görevi yerine getirilir.

Branş öğretmenine en fazla kaç saat ders verilebilir?

Öğretmenler ise haftada toplamda 40 saate kadar ders verebiliyor. Eğer bir branş öğretmeni 30 saat ders veriyor ise 10 saat de ek olarak DYK kurs görevini alabilir. Eğer branş öğretmeninin ders saati DYK dışında 30 saati aşarsa, DYK ile birlikte 40 saati aşarsa bu saatler için ek ücret ödemesi yapılmaz.

Öğretmenlere nöbet ücreti ne kadar?

Öğretmenlerin nöbet görevini fiili olarak yapmaları durumunda haftada 3 saati geçmeyecek nöbet ücreti ödemesi yapılıyor. Bu hesap doğrultusunda öğretmenler haftalık 3, aylık ise 4 hafta üzerinden 12 saat nöbet ücreti alabiliyor. Geçtiğimiz yıl öğretmenlere 1 saatlik nöbet ücreti 15,4 TL olarak belirlendi.