Göz bozukluğu askerlik engel mi?

İçindekiler:

  1. Göz bozukluğu askerlik engel mi?
  2. Askerlik nasıl muaf olunur?
  3. Gözü bozuk insanlar asker olabilir mi?
  4. Miyop olan biri asker olabilir mi?
  5. Polislikte göz derecesi nedir?

Göz bozukluğu askerlik engel mi?

Göz dereceleri (miyopi, hipermetropi ya da astigmatın herhangi birisi) 1.25 ya da daha yukarı olan adaylar uzman erbaş ve söleşmeli er/erbaş olamaz. Pitozis adı verilen göz kapaklarında düşme olanlar uzman erbaş ve sözleşmeli er/erbaş olamaz. Göz kapaklarında şekil bozuklukları engeldir.

Askerlik nasıl muaf olunur?

Askere gidecek olan bireyler detaylı olarak bir muayeden geçiriliyor. Kişilerin herhangi bir ciddi hastalıkla karşı karşıya kalması, askerlikten muaf tutulması için yeterli olabiliyor. Enfeksiyon hastalıkları, göz hastalıkları ve ruh sağlığı bozuk olan bireyler, askerlikten direkt olarak muaf tutuluyor.

Gözü bozuk insanlar asker olabilir mi?

Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin Madde 40'da Uzman Erbaş adaylarında renk körlüğünün (diskromatopsi) bulunmaması gerektiği ve her iki gözde görme seviyesinin düzeltme ile (gözlükle ya da kontakt lensle) tam olması gerektiği belirtilmiştir.

Miyop olan biri asker olabilir mi?

Yani her iki gözde 1.25 ve üzerinde miyopi, hipermetropi ve astigmatizmatizma muvazzaf subay ve muvazzaf astsubay olmaya engel teşkil etmektedir.

Polislikte göz derecesi nedir?

Polislikte gözlük kullanımı için kriterler yukarıda da yazdığımız gibi miyoplarda en fazla -2.00 derece, hipermetroplarda ise +1.00 derecedir. Bu açıdan polis okullarına girmeden önce ayrıntılı bir göz muayenesi olmanızı tavsiye ederiz.