Külleme hastalığı nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Külleme hastalığı nasıl olur?
  2. Külleme ilacı nasıl yapılır?
  3. Bağ külleme neden olur?
  4. Külleme ilacı nedir?
  5. Topas tarım ilacı nasıl kullanılır?
  6. Topas 100 EC ne işe yarar?
  7. Üzüm külleme hastalığı neden olur?

Külleme hastalığı nasıl olur?

Bitkilerde külleme hastalığı neden olur? Külleme hastalığı kuraklıktan, havasızlıktan, düşük güneş teması veya nemden dolayı artabiliyor. Rüzgarla, çiftçilerin kıyafetlerindeki bulaşık mantarla, yağmurla bulaşabilen haftalık, mantarların uygun ortamı bularak ekinlere tutunması sonucu başlıyor.

Külleme ilacı nasıl yapılır?

Üzüm: Karbonat (sodium bicarbonate) ya da potassium bicarbonate ile az miktarda sirkeye arap sabunu suyu eklenerek bir karışım oluşturulabilir. Bitkinin hastalık görülen kısımlarına bu karışım uygulanabilir. Elma: Elma ve armut küllemesi genellikle birlikte değerlendirilir.

Bağ külleme neden olur?

Küllemeye neden olan bir fungus (mantar) olup, Miselleri bölmelidir. Fungus, kışı genel olarak tomurcuk pulları arasında ve çubuklarda misel halinde geçirir. Hastalık etmeni özelliği gereği, step ve kurak iklim bağlarında hemen her yıl çıkar.

Külleme ilacı nedir?

Sistemik etkili fungisitler külleme için iyi bir seçenektir. Bayfidan ve Calixin bunlardan bazılarıdır. Bunların haricinde kontak etkili ilaçlardan da yararlanabilirsiniz. Bunlar çoğunlukla kükürt içerikli ilaçlardır ve külleme hastalığı tedavisinde önemli rol oynarlar.

Topas tarım ilacı nasıl kullanılır?

Uygulama sabah serinliğinde, rüzgarsız ve yağışsız havalarda yapılmalı ve bitkinin tüm yüzeyi kaplanmalıdır. Kullanılan ürünün etki süresi ve hastalığın seyrine göre 14 gün ara ile uygulamalar tekrarlanabilir.

Topas 100 EC ne işe yarar?

Bağ, gül, domates (sera), biber (sera), hıyar (sera), patlıcan (sera), tütün ve çilekte külleme hastalığı mücadelesinde tavsiye edilir. Bağda ilaçlamalara alışılageldiği üzere ilk yapraklar geliştiğinde veya sürgünler 20-30 cm uzunluğa ulaştığında, çiçeklenmeden evvel başlanır.

Üzüm külleme hastalığı neden olur?

Külleme hastalığına neden olan şey fungus adı verilen bir parazittir. Külleme hastalığı pek çok bitki türünde görülebilir. Dolayısıyla bu hastalık, bağ bitkileri için de önemli bir tehdit oluşturur.