100 gram sade bulgur pilavı kaç kalori?

İçindekiler:

  1. 100 gram sade bulgur pilavı kaç kalori?
  2. Haşlanmış bulgur pilavı kaç kalori?
  3. Bir kaşık bulgur kaç kalori?
  4. 1 tabak sade bulgur pilavı kaç kalori?
  5. Haşlanmış bulgur diyette yenir mi?
  6. Bulgur pilavı yemek diyeti bozar mı?

100 gram sade bulgur pilavı kaç kalori?

Bulgur Pilavının 100 gramında 114 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 160 gram Bulgur Pilavında 182 kalori bulunmaktadır. Türk mutfağında sıklıkla tüketilmektedir.

Haşlanmış bulgur pilavı kaç kalori?

Suda haşlanarak çeşitli şekillerde tüketilen haşlanmış bulgurun 142 gramlık bir su bardağında 118 kalori vardır. Haşlanmış 30 gramlık bir çorba kaşığı bulgur ise 25 kaloridir. 35 gramlık tepeleme bir çorba kaşığı bulgurda ise 29 kalori bulunur.

Bir kaşık bulgur kaç kalori?

1 çorba kaşığı bulgur pilavı 11 kalori. Dolu dolu bir çorba kaşığı bulgur pilavı 23 kalori. Tepeleme çorba kaşığı bulgur pilavı 34 kalori. Büyük porsiyon yaklaşık 250 gramlık bulgur pilavı ise 286 kalori olacaktır.

1 tabak sade bulgur pilavı kaç kalori?

O halde 1 kase bulgur pilavı kaç kalori diye sorduğunuzda eğer bulgur pilavınız sade yapılmış ise; 149 kalori cevabını verebiliriz. Ayrıca; 1 çorba kaşığı bulgur pilavı 11 kalori. Dolu dolu bir çorba kaşığı bulgur pilavı 23 kalori.

Haşlanmış bulgur diyette yenir mi?

Bolca lif bulunduğu için uzun süre tok tutma etkisi de olan bulgur, diyet beslenmeleri için tercih edilebilir. Bağırsaklar için de sağlıklı bir besin olması yönüyle, bulgur diyette kilo vermeye destek olan bir karbonhidrat kaynağıdır. Tabi sağlıklı ve faydalı diye ölçüyü kaçırmamak gerekli.

Bulgur pilavı yemek diyeti bozar mı?

Buğdayda bulunan sağlıklı maddeler, bulgurda da barınıyor. Bolca lif bulunduğu için uzun süre tok tutma etkisi de olan bulgur, diyet beslenmeleri için tercih edilebilir.