Plakada vida izi varsa muayeneden geçer mi?

İçindekiler:

  1. Plakada vida izi varsa muayeneden geçer mi?
  2. Araç plaka değişince muayene gerekir mi?
  3. Aracın muayenesi olup olmadığını nasıl anlarız?
  4. Muayene plaka nasıl olmalı?
  5. Plaka kaybolursa ne olur?
  6. Aracimin muayene zamanini nasil öğrenirim?
  7. Orjinal plaka nasıl olmalı?
  8. Plakam çalındı ne yapmam lazım?
  9. Motor plaka düştü ne yapmalıyım 2020?

Plakada vida izi varsa muayeneden geçer mi?

3. Plaka üzerinde çivi, vida vs. varsa ve rakam ya da harflerin okunmasını güçleştiriyorsa araç, muayeneden geçemez.

Araç plaka değişince muayene gerekir mi?

Araca ait muayene tarihinin geçmemiş olması gerekir. Şayet muayene süresi dolmuşsa, yenileme işlemi muayene yapıldıktan sonra gerçekleştirilir. Başvuru yapacak olan kişiden dilekçe istenmektedir.

Aracın muayenesi olup olmadığını nasıl anlarız?

Plakadan araç muayene sorgulaması e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilir. Bu sorgulama için yapmanız gerekenler; Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/muayene-durum-sorgulama adresine tıklayın. Kimlik doğrulamanızı yapmadıysanız sistem sizi otomatik olarak kimlik doğrulama sayfasına yönlendirecektir.

Muayene plaka nasıl olmalı?

Araç muayenelerinde uygulanan kusur tablosunda yapılan değişiklikle standartlara uygun olmayan plakalar, muayeneden geçemeyecek. Genişliği 11 santimetre, uzunluğu 52 santimetre olacak plakalarda, silik, bold, italik veya kapatma şeklindeki yazı ve rakamlar ağır kusur kapsamında değerlendirilecek.

Plaka kaybolursa ne olur?

Plakanın kayıp olduğu sisteme işlenir. Trafik şube sizi notere yönlendirir. Notere gidip plakanızın kayıp olduğunu ve trafikteki işlemi tamamladığınızı beyan edip plaka basım kağıdını alabilirsiniz. O kağıt ile birlikte en yakın şoförler odasından plakanızı çıkartabilirsiniz.

Aracimin muayene zamanini nasil öğrenirim?

E-devlet sitesinden araç muayene sorgulama https://www.turkiye.gov.tr/muayene-durum-sorgulama bağlantısı kullanılarak araç muayene sorgulaması yapılır. E-devlet üzerinden kendi kimlik bilgilerinizle sisteme girmeli ve araç bilgileriyle sorgulama yapmalısınız.

Orjinal plaka nasıl olmalı?

Standart Plaka Nasıl Olmalıdır Bu mühür, plakanın yetkili kurum tarafından basıldığı gösterir. Plakada TR yazısı olmalı. Mavi zemin üzerine TR yazısı, beyaz bir şekilde eklenmeli. Üzerinde TR yazısı bulunmayan plakalar, TÜVTÜRK'ün araç muayene kusur tablosu uyarınca araç sahiplerini sıkıntıya düşürebilir.

Plakam çalındı ne yapmam lazım?

PLAKANIZIN ÇALINIR YA DA KOYBOLURSA NE YAPMALI Bunun için önce en yakın karakola gidip en kısa sürede tutanak tutturmalısınız sonra polis tarafından size verilen tutanakla trafik tescil müdürlüğüne gidip yeni ruhsat ve plaka için başvuru yapmanız gerekiyor.

Motor plaka düştü ne yapmalıyım 2020?

Hemen adresinize en yakın karakola gidip ifade, zabıt tutturuyorsunuz. herhangi bir ücret almıyorlar, polis size bu konuda acilen tutanak tutup yardımcı oluyor çünkü olay çok önemli. Aldığınız tutanakla beraber notere gidiyorsunuz, çalıntı tutanağını ve ruhsatınızı noter'de işlem yapacak elemana veriyorsunuz.