Kamu davası ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Kamu davası ne kadar sürer?
  2. Kamu davası kime açılır?
  3. Şikayeti geri alınca ne olur?
  4. Takibi şikayete bağlı olmayan suçlar nelerdir?
  5. 18 yaşından küçük suç duyurusunda bulunabilir mi?
  6. Şikâyet ne zaman geri çekilir?
  7. Savcılığa şikâyet edilen kişiye ne olur?
  8. Kamu davasında uzlaşma nasıl olur?

Kamu davası ne kadar sürer?

Yeni çıkan yargıda hedef süre uygulamasıyla birlikte Asliye Ceza Mahkemesi kararları için 3 gün içinde sonuçlandırılması için hedef süre konulmuştur.

Kamu davası kime açılır?

Yani kamu davaları, tarafın bir talebi olmaksızın, kişinin zararını karşılamak için savcı tarafından açılan davadır. Bu davada herhangi bir şikayet, zarar vb. durum aranmaz.

Şikayeti geri alınca ne olur?

Şikayetten vazgeçme, sanık tarafından kabul edilirse ceza davası hakkında 'düşme kararı' verilir. ... Bu durumda, müşteki şikayetten vazgeçse bile, ceza davası hakkında düşme kararı verilemez. Yargılamaya devam edilir, dava sonunda sanık hakkında şartları oluşmuşsa beraat kararı verilir.

Takibi şikayete bağlı olmayan suçlar nelerdir?

TCK'da şikayete bağlı olmayan suçlardan bazıları şunlardır:
  • Kasten öldürme (m.81)
  • Kasten yaralama (m.86)
  • Şantaj (m.107)
  • Çocuk düşürme (m.100)
  • Hırsızlık (m.141)
  • Dolandırıcılık (m.157)

18 yaşından küçük suç duyurusunda bulunabilir mi?

Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun 15.02.1972 gün ve 43-50 ile 02.03.2004 gün ve 44-58 sayılı kararlarında ve 12. ve 9. Ceza Dairelerinin yukarıdaki kararlarında varılan ortak nokta; şikayet hakkının kişiye sıkı sıkıya bağlı haklardan olduğu, küçüğü koruyucu nitelikte yorum yapılması gerektiği ve nihayetinde ayırtım gücüne ...

Şikâyet ne zaman geri çekilir?

Şikayetten vazgeçme, ceza davası neticesinde verilen hüküm kesinleşinceye kadar mümkündür. Müşteki, şikayetten vazgeçme hakkını dilerse istinaf mahkemesi veya Yargıtay temyiz incelemesi aşamalarında da kullanabilir.

Savcılığa şikâyet edilen kişiye ne olur?

Savcılık şikâyette bulunan kişinin ifadesini aldıktan sonra şikâyeti değerlendirerek davanın seyrine karar vermektedir. Savcılık şikâyeti değerlendirdikten sonra davanın açılıp açılmayacak konusunda karar verir. Suç duyurusunda bulunmak için şikâyet eden kişinin şikâyet edeceği kişiyi tanıması gerekli değildir.

Kamu davasında uzlaşma nasıl olur?

Uzlaştırma bürosunun girişimiyle uzlaşma sağlanırsa mahkemece kamu davasının düşmesine karar verilir. Uzlaşma sağlanamazsa, mahkeme bir duruşma günü belirleyerek tarafları davet eder ve duruşmada hükmün açıklanmasına karar verir.