Adetli iken kabir ziyareti yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Adetli iken kabir ziyareti yapılır mı?
  2. Kabir ziyareti saat kaça kadar yapılır?
  3. Abdestsiz Ettehiyyatü okunur mu?
  4. Kabir ziyaretleri nasil olmali?
  5. Kabir Azabı için hangi sure okunur?
  6. Mezarlığa her gün gidilir mi?
  7. Abdestsiz namaz sureleri okunur mu?
  8. Abdestsiz iken Ayetel Kursi okunur mu?

Adetli iken kabir ziyareti yapılır mı?

Herhangi bir zorunluluğu yoktur. Şu durumda kişi abdestsiz olarak da kabirleri ziyaret edebilir. Abdestsiz olan kişiye sen ziyaret etme denilmez. Âdetli kadın da kabir ziyareti yapabilir.

Kabir ziyareti saat kaça kadar yapılır?

Kabir ziyaretinin herhangi bir günü yoktur. Her zaman ziyaret edilebilir. Peygamberimiz bazen geceleri de Baki Kabristanı'na giderdi. Kabri ayakta ziyaret edip ayakta dua etmek sünnettir.

Abdestsiz Ettehiyyatü okunur mu?

Ayetel kürsi ayeti kerime olmasından dolayı Kuran-ı Kerim'de bulunmakta olan bir dua olma niteliği barındırmaktadır. Kuranı kerim ayetleri abdestsiz ve gusülsüz halde iken okunamadığı gibi Ayetel kürsinin de bu hallerde okunmaması gerekir.

Kabir ziyaretleri nasil olmali?

Kabrin başında yüksek sesle ağlayıp gürültü yapmak, kabrin demirlik ve taşlarını öpmek, onlara sarılıp ağlamak, bez bağlamak, mum yakmak kabir ziyaretiyle bağdaşmaz. Aynı şekilde kabir ziyaretinde kabirler çiğnenmez, üzerine oturulmaz ve yatılmaz. Ayrıca kabirlere karşı namaz kılınmaz ve ölülere adakta bulunulmaz.

Kabir Azabı için hangi sure okunur?

Türkçesi:"Allâhümme innî eûzü bike min azâbi'l-kabr ve min azâbinnari ve min fitneti'l-mahyâ ve'l-memâti ve min fitneti'l-mesîhi'd-deccâl."

Mezarlığa her gün gidilir mi?

Kabirlerin haftada bir gün, özellikle Cuma veya cumartesi günleri, ayrıca arefe ve bayram günleri ziyaret edilmesi iyidir.

Abdestsiz namaz sureleri okunur mu?

Gusül abdesti bulunmayan kişinin Kuranı kerime dokunması okuması caiz değildir. Kişinin gusül abdesti bulunuyor ise normal abdesti yok ise belli durumlarda Kuranı kerimi okuması mümkündür. Ezberden okuması da normal abdest hali olmadığında mümkündür.

Abdestsiz iken Ayetel Kursi okunur mu?

Ayetel kürsi Kuran-ı Kerim'de bulunmaktadır. Kuranı kerim ayetleri abdestsiz ve gusülsüz okunamadığı gibi ayetel kürsi de bu hallerde okunmamalıdır. Ayetel kürsi ezberden okuma halinde ise Kuran-ı Kerim'e dokunması gerekmediğinden okunabilmektedir.