Dolaptaki anne sütü bebeğe nasıl verilir?

İçindekiler:

  1. Dolaptaki anne sütü bebeğe nasıl verilir?
  2. Anne sütü kaç saat bekletilir?
  3. Anne sütü buzdolabında ne kadar süre saklanır?
  4. Isıtılan anne sütü ne kadar bekler?

Dolaptaki anne sütü bebeğe nasıl verilir?

Sağılmış süt, 22 derece olan oda sıcaklığında en az 6 – 8 saat tazeliğini korur. Hava sıcaklığı arttıkça bu süre azalacaktır. Eğer bebek bu sütü bitiremez ve bir miktar bırakırsa, kalan miktar buzdolabına konulup sonra tekrar bebeğe verilebilir. Farklı saatlerde sağılan sütler aynı kapta toplanabilir.

Anne sütü kaç saat bekletilir?

Biberona konmuş ve bir miktarı içilmiş sütün artık saklanmaması gerekir ve en geç 2 saate bitirilemiyorsa atılmalıdır. Temiz sağılan süt 2 gün içinde buzdolabında, yani 2-8 derecede bozulmadan saklanabilir. Sağdığınız süt 25 derecenin altındaki oda ısısında 4 saat kalabilir.

Anne sütü buzdolabında ne kadar süre saklanır?

Anne sütü buzdolabında saklamak dolap için 3 gündür. Buzdolabınızın derin dondurucu kısmında anne sütünü 3 aya kadar saklayabilirsiniz. Anne sütü oda sıcaklığında bırakmak istediğinizde ortalama olarak 3 saat tazeliğini koruyabileceğini unutmamalısınız.

Isıtılan anne sütü ne kadar bekler?

Her sağımdan sonra poşeti/kavanozu kapatıp üzerine özel cam kalemi ile sağım tarihi yazılmalıdır. Anneler pratiklik açısından sağılan miktarı da buraya not düşebilirler. Sağılan sütler buzdolabının kapağında 24 saat, oda ısısında ise (aşırı sıcak bir yaz günü değil ise) 1 saat saklanabilir.