Küçük damar hastalığı nedir?

İçindekiler:

  1. Küçük damar hastalığı nedir?
  2. Küçük damar Iskemisi ne demek?
  3. Tia neden olur?
  4. Tia ne demek?
  5. Tia hastalığı nedir?
  6. Tia ne kadar sürer?

Küçük damar hastalığı nedir?

Küçük damar hastalığı beynin penetran yani derine dalan küçük (50-400mikrometre) damarlarını tutan ve farklı kliniklere neden olan birçok hastalığa verilen genel bir isimdir. Hastalığın ilerleyen safhalarında özürlülüğe yol açar. En sık neden olduğu hastalıklar laküner inmeler ve vasküler demanstır.

Küçük damar Iskemisi ne demek?

İskemi, vücuttaki herhangi bir doku veya organa kan akışının azaldığı ya da kesildiği ciddi bir durumdur. İskemi sırasında, genellikle beyne kan ve oksijen sağlayan kan damarlarından biri bloke olur. Bu tıkanıklık kan pıhtısından, yağ birikmesinden veya hava kabarcığından kaynaklanabilir.

Tia neden olur?

Geçici İskemik Atak'ın nedeni, beyninizin bir kısmını besleyen kandaki geçici azalmadır. Beyine oksijen ve besin sağlayan bir arterde veya arterin dallarından birinde, plak ve kolesterol içeren yağ kalıntıları birikir. Plaklar, arterdeki kan akışının azalmasına veya pıhtı oluşumuna yol açabilir.

Tia ne demek?

Geçici İskemik Atak (TIA) diye adlandırılan, geçici ya da aralıklı olarak meydana gelen, beynin bir süre kanlanamamasıyla karakterize olan iskemik ataklar, nörolojik bir olaydır.

Tia hastalığı nedir?

Geçici İskemik Atak (TIA) diye adlandırılan, geçici ya da aralıklı olarak meydana gelen, beynin bir süre kanlanamamasıyla karakterize olan iskemik ataklar, nörolojik bir olaydır. Bu durumu görmezden gelmek, kişinin sağlığı açısından ciddi sonuçlara yol açabilir.

Tia ne kadar sürer?

1- Transient (geçici) iskemik atak (TİA) : 24 saatten az süren geçici nörolojik bozukluklar söz konusudur. Çoğunluğu 10-15 dakika sürer, bu nedenle tanı sadece hikayeye dayalı kalabilir.