Lisans ve yüksek lisans aynı anda yapılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Lisans ve yüksek lisans aynı anda yapılabilir mi?
  2. Mezun olmadan yüksek lisansa başvurulur mu?
  3. Ikinci üniversite okuyup yüksek lisansa engel mi?
  4. Lisans bölümü okurken önlisans okunur mu?
  5. Ön lisanstan mezun olmak ne demek?

Lisans ve yüksek lisans aynı anda yapılabilir mi?

Sayı sınırlaması da yoktur. Bir kişi istediği sayıda aynı anda Tezsiz Yüksek Lisans programına kayıtlı olabilir. 3- Bir üniversitede Doktora programına kayıtlı olan öğrenci, ikinci bir Tezli Yüksek Lisans programına veya Doktora programına kayıt yaptıramaz.

Mezun olmadan yüksek lisansa başvurulur mu?

Lisans Diploması Başvuru yaptığınız an itibariyle mezun değilseniz fakat başvuru yaptığınız programın ilk eğitim döneminden önce mezun olabilecek durumdaysanız mezun olabileceğinize dair belgeyle de başvurabilirsiniz. Ancak mezuniyet belgesini sunmadığınız sürece kesin kayıt yaptıramazsınız.

Ikinci üniversite okuyup yüksek lisansa engel mi?

AÖF (Açıköğretim) Mezunları Tezli Yüksek Lisans Yapabilir mi? Yüksek lisans başvurularında AÖF mezunları da örgün eğitim mezunları ile aynı haklara sahiptir. Tezli yüksek lisans veya tezsiz yüksek lisans ve hatta doktora başvurularında bulunabilirler.

Lisans bölümü okurken önlisans okunur mu?

Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarında öğrenciler aynı anda lisans ve önlisans eğitimi alma şansına sahip. Lisans eğitimi alan öğrenciler, önlisans programlarına da kayıt yaptırabiliyor. Öğrenciler aynı anda iki önlisans ya da iki lisans programında ise öğretim göremiyor.

Ön lisanstan mezun olmak ne demek?

Ön lisans, üniversitelerin meslek yüksek okullarında verilen 2 yıl süreli bir eğitimdir. Orta öğretime dayalı dört yarıyılı kapsar ve ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlar; yani lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan bir yüksek öğretimdir.