Ameliyat şişi ne zaman iner?

İçindekiler:

  1. Ameliyat şişi ne zaman iner?
  2. Burun ameliyatı sonrası şişlikler nasıl geçer?
  3. Rinoplasti ameliyatı sonrası ödem nasıl geçer?
  4. Fıtık ameliyatından sonra şişlik olur mu?

Ameliyat şişi ne zaman iner?

Ameliyattan Sonraki Süreç Ameliyattan sonraki 6 ay içinde şişlikler çok büyük ölçüde azalır, 1 yıl içinde ise tam anlamıyla yok olmaları beklenir. Ancak bahsedilen şişliklerin dışarıdan bakıldığında anlaşılması oldukça güçtür.

Burun ameliyatı sonrası şişlikler nasıl geçer?

Ameliyat sonrası uçak yolculuğu 1 hafta süre ile önerilmemektedir. Pansumanlar ameliyat sonrası 1 ve 7. gündür. Estetik burun ameliyatlarında ameliyattan sonraki ilk 48 saat dinlenmeniz, alın ve yanaklara her saatte bir 10 dk. soğuk (buz) uygulaması sizi rahatlatacak, şişlik ve morluklarınızı sınırlayacaktır.

Rinoplasti ameliyatı sonrası ödem nasıl geçer?

Burun estetiği sonrası hastaneden eve geldiğiniz gibi hemen buz torbası uygulayın. Böylece ortaya çıkacak şişlik, ödem ve morlukları büyük oranda ortadan kaldırabilirsiniz. Buz uygulaması yaparken cilt arasına bez koyarak daha etkili bir uygulamaya yapabilirsiniz.

Fıtık ameliyatından sonra şişlik olur mu?

Bu durumlarda ani şekilde hissedilen ağrı genelde yine hızla kaybolacaktır. Yaranızda, kasıkta ve torbalarda biraz şişlik veya sertlik olması doğaldır. Bu sorunlar büyük fıtıklarda daha belirgin olup, hastanın kişisel yanıtına göre birkaç gün ile 2 hafta arasında bir sürede düzelecektir.