Mezar yeri nasıl satın alabilirim?

İçindekiler:

  1. Mezar yeri nasıl satın alabilirim?
  2. Aile mezarlığı nasıl alınır?
  3. Mezar inşaat ruhsatı nasıl alınır?
  4. Karacaahmet Mezarlığı kaç para?
  5. Bir mezar kaç metrekaredir?
  6. Aile mezarlığı nasıl alınır izmir?
  7. Mermer mezar ne zaman yapılır?
  8. 1 mezar kaç lira?

Mezar yeri nasıl satın alabilirim?

Mezar yerleri satın almak isterseniz ilk olarak mezarlığın bağlı olduğu ilçede bulunan mezarlıklar müdürlüğüne gidilmelidir. Vefat eden kişinin yakını olarak eş, çocukları, annesi, babası ya da kardeşleri kimlikleri ile bu müdürlüğe giderek mezar yeri kullanım belgesi alır.

Aile mezarlığı nasıl alınır?

Özel aile mezar yeri almak isteyenler Büyükşehir Belediyemiz Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Asri Mezarlığına bizzat başvurarak yerlerini alabilmektedirler. 2 veya 4 kişilik özel aile mezar yeri satışı yapılmakta olup cenaze olmadan yer satışı gerçekleştirilmemektedir.

Mezar inşaat ruhsatı nasıl alınır?

Mezar inşaat ruhsatını çıkartmak için ilk olarak mezarın tapusunu (mezar yeri kullanma belgesi) satın almanız gereklidir. Tapuyu cenazeniz defin edildikten 15 gün sonra alabilirsiniz. Tapu işlemini gerçekleştirdikten sonra, mezar tapusu ile mezarı yaptırmak istediğiniz mermerciyi belirlemelisiniz.

Karacaahmet Mezarlığı kaç para?

Karacaahmet, Nakkaştepe, Çengelköy, Zincirlikuyu, Aşiyan'ın da aralarında bulunduğu 1. Grup mezarlıklarda yer bedeli 6 bin liradan liraya, cenazenin yanındaki boş yer bedeli 17 bin liradan liraya, boş mezar yeri bedeli 34 bin liradan liraya çıkarıldı.

Bir mezar kaç metrekaredir?

Mezar ebatları MADDE 6- (1) Tüm mezarlıklarda mezar yeri ebatları azami: 1,20 x 2,20 =2,64 m² dir.

Aile mezarlığı nasıl alınır izmir?

Aile kabri almak isteyen vatandaşlarımız, Defin Hizmetleri Şube Müdürlüğümüze nüfus cüzdanları ile şahsen başvurarak, aile kabri satışımızın olduğu mezarlıklarımızdan olmak şartı ile çok kısa bir süre içerisinde işlemleri tamamlanmaktadır.

Mermer mezar ne zaman yapılır?

Çıkartmış olduğunuz ruhsatın süresi 1 aydır(30 gün). Mermercinizin mezarı en geç 1 ay içinde bitirip teslim etmesi gerekmektedir. Eğer mezar inşaatı 1 ay içinde tamamlanamazsa tekrar ruhsat çıkartmanız ve tekrar ruhsat harcı ödenmesi gereklidir. Bu harcı işi zamanında bitirmediği için mermerci yatırmak zorundadır.

1 mezar kaç lira?

1 Nisan 2021 tarihinden itibaren uygulanmaya konulmasına onay verildi. Buna göre İstanbul'da yeni mezarlık fiyatları şöyle: Tek katlı lahit mezar 1600 liradan 1750 liraya, çift katlı lahit mezar 2 bin liradan liraya çıktı. Kabir nakli yer bedeli hariç 1800 liradan 2 bin liraya yükseldi.