Uykuda meninin gelmesi orucu bozar mi?

İçindekiler:

  1. Uykuda meninin gelmesi orucu bozar mi?
  2. Rüyalanan kişinin orucu bozulur mu?
  3. Uykuda Mezi gelmesi gusül gerektirir mi?
  4. Penisten sıvı gelmesi gusül abdesti gerektirir mi?
  5. Mezi gelirken hissedilir mi?
  6. Sabah gusül alıp oruç tutulur mu?
  7. Hayız hali imsaktan sonra biterse oruç tutulur mu?
  8. Adetten sonra gusletmeden oruç tutulur mu?

Uykuda meninin gelmesi orucu bozar mi?

Fakat gün ağarana kadar, yani imsak vaktine kadar gece uyurken kendiliğinden gerçekleşen cinsel tatmin, orgazm hallerinde kişinin orucu bozulmamaktadır.

Rüyalanan kişinin orucu bozulur mu?

Nihat Hatipoğlu'nun uykudayken rüyalanmak orucu bozar mı sorusuna verdiği cevap şöyle; Özellikle gençler bu soruyu çok sormaktadır. Uykudayken rüyalanmak orucu bozmaz. ... Geç yıkandıysan yine orucun kabuldür çünkü oruç tutmanın gusülü gerektirmeyecek bir halden uzak olması ile ilgisi yoktur.

Uykuda Mezi gelmesi gusül gerektirir mi?

Meninin uykuda ya da uyanıkken, bilinçli ya da bilinçsiz gelmesi sonucu değiştirmez. Şâfiîler dışında fakihlerin geneli, cünüplük için meninin şehvetle gelmesini şart gördüklerinden, ağır kaldırma, düşme, hastalık gibi nedenlerden dolayı gelen meniyi cünüplük saymazlar.

Penisten sıvı gelmesi gusül abdesti gerektirir mi?

Birine bakmak ya da şehvetli birini düşünmek ve ona dokunmak gibi durumlarda gelirse, işte o zaman gusül abdesti gerekmektedir. Kokusuz ve saydam bir görüntüye sahip, yapışkan bir sıvı olarak gelen vedi için gusül abdesti almaya gerek yoktur.

Mezi gelirken hissedilir mi?

Mezi, meni gibi şehvetle akmaz. Aktığı zaman, insan tarafından hissedilmez.

Sabah gusül alıp oruç tutulur mu?

Diyanet açıklaması: Oruçlu iken rüyada ihtilam olmak orucu bozmaz, gusletmeyi geciktirerek cünüp olarak sabahlamak da oruca bir zarar vermez (el-Fetâva'l-Hindiyye, I, 220). Ancak guslü sabah namazı vaktinin çıkmasına kadar ertelemek günahtır. ... 2- Öpmek, ellemek gibi bir yolla cünüp olduysa, kişinin orucu bozulur.

Hayız hali imsaktan sonra biterse oruç tutulur mu?

İmsak vaktinden sonra âdet hali sona eren bir kadın, o gün hiçbir şey yiyip içmemiş olsa bile, oruç tutmuş sayılmaz.

Adetten sonra gusletmeden oruç tutulur mu?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamasına göre; Cünüplük oruç tutmaya engel değildir. İster cünüp olmayı gerektiren hâl, oruca başlanmadan gerçekleşmiş olsun, ister ihtilam olma gibi orucu bozmayan bir sebeple oruçlu iken gerçekleşmiş olsun fark etmez.