Müracaat Türkçe kelime mi?

İçindekiler:

  1. Müracaat Türkçe kelime mi?
  2. Müracaat etmek ne?
  3. Başvurma işi müracaat nedir?
  4. Başvuru ne demek TDK?
  5. Müracaat ne demek hukuk?
  6. Müracaat savcısı ne demek?
  7. Kapatılan dosya ne demek?
  8. Müracaat savcısı ne iş yapar?
  9. Cezaevi savcısı ne iş yapar?

Müracaat Türkçe kelime mi?

Müracaat kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Müracaat kelimesi Arapça kökenlidir.

Müracaat etmek ne?

Türk Dil Kurumuna göre müracaat kelimesi danışma, başvuru anlamlarına gelmektedir. Bir diğer anlamı ise herhangi bir eserden faydalanılması anlamındadır.

Başvurma işi müracaat nedir?

Başvurmak işi, müracaat. Bilgi sahibi olmak için bir kaynağı kullanma, bilgiye ulaşma, referans.

Başvuru ne demek TDK?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'müracaat'dır. MÜRACAAT NE DEMEK: 1– Başvuru 2– Danışma 3– Herhangi bir eserden yararlanma.

Müracaat ne demek hukuk?

Ticari senetler muamelelerinde senedi, hamilin muhataba veya borçluya göstererek kabulünü veya tediyesini istemesine denir.

Müracaat savcısı ne demek?

Müracaat Savcılığı suç haberinin kendisine ulaşmasıyla birlikte devlet adına araştırma ve soruşturma faaliyetinde bulunarak, kamu davasının açılmasını gerektiren şartların oluşup oluşmadığını bakar. Gerekli şartlar oluşuyorsa İddianame düzenleyerek dava açar ve davayı yürütür.

Kapatılan dosya ne demek?

Kararın üst mahkemelere başvurularak ya da başvurulmadan kesinleşmesi halinde ise dosya durumu kapalı hale gelir. İstinaf yoluna başvurulması halinde dosya durumu istinafta olarak görünür.

Müracaat savcısı ne iş yapar?

Müracaat Savcılığının Görevleri Müracaat Savcılığı suç haberinin kendisine ulaşmasıyla birlikte devlet adına araştırma ve soruşturma faaliyetinde bulunarak, kamu davasının açılmasını gerektiren şartların oluşup oluşmadığını bakar. Gerekli şartlar oluşuyorsa İddianame düzenleyerek dava açar ve davayı yürütür.

Cezaevi savcısı ne iş yapar?

Hükümlülerin cezalarının infazı, müşahadeye tâbi tutulmaları, açık cezaevlerine ayrılmaları, izin, sevk, nakil ve tahliyeleri; tutukluların sevk ve tahliyeleri gibi işlem veya faaliyetlere ilişkin şikâyetleri incelemek ve karara bağlamak.