K2 belgesi nasıl sorgulanır?

İçindekiler:

  1. K2 belgesi nasıl sorgulanır?
  2. K belgesi nereden bakılır?
  3. K2 Belgesi Araç Ekleme Nasıl Yapılır?
  4. K belgesi nasil düşer?
  5. E Devlet K belgesi araç ekleme nasıl yapılır?

K2 belgesi nasıl sorgulanır?

Bunun için e-devlete giriş yapmanız ve ardından ise, arama bölümüne “araç yetki belgesi sorgulama” yazarak, sorgu ekranı bölümüne ulaşmanız gerekecek. Daha sonra, K belgesi sorgulama işlemini yapmak istediğiniz aracın plakasını yazmanız ve arama işlemini başlatmanız yeterlidir.

K belgesi nereden bakılır?

Covit-19 ile mücadele kapsamında Ülkemizi, vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında K belgesi işlemlerinizin bir kısmını odamıza gelmeden e-devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz.

K2 Belgesi Araç Ekleme Nasıl Yapılır?

K2 belgenizi aldıktan sonra yeni alınan her ticari araç k2 belgesine eklenmeli ve satılan araçlarınızda k2 belgenizden düşürülmelidir. K2 belgesine araç ekleme ve k2 belgesinden araç düşüm işlemleri ulaştırma bakanlığına gidilerek yapılabildiği gibi e-devlet üzerinden tanımlama yapılmak suretiyle de yapılabilmektedir.

K belgesi nasil düşer?

Ülkemiz genelinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bağlı olarak Bölge Müdürlükleri ile Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından Eşya ve Yük Taşımacılığı için sürücülere verilen K Belgelerinde muayenesi 30 gün geçen araçlar K belgesinden düşecek.

E Devlet K belgesi araç ekleme nasıl yapılır?

1. E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılır. 2. KURUMLAR sayfasından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sayfası seçilir. 3. Yetki belgesi işlemlerinden, yapmak istediğiniz işleme göre “Özmal/Sözleşmeli taşıt ekleme” yada “Özmal / Sözleşmeli taşıt düşme” işlemi seçilir.