Apple logosu kime ait?

İçindekiler:

  1. Apple logosu kime ait?
  2. Elmayı seven bilim adamı kimdir?
  3. Dünyada kaç çeşit elma türü vardır?
  4. Dünyada kaç çeşit elma var?
  5. Apple logosu nasıl oluştu?
  6. Hangi bilim adamı elmayı sever?

Apple logosu kime ait?

Apple'ın ilk logosu 1976 yılında Steve Jobs ve Ronald Wayne tarafından, bir elma ağacının altında oturan Isaac Newton düşünülerek tasarlandı. Bu iyi bir başlangıçtı fakat, logodaki hikaye markaya tam olarak hizmet etmediği için yeni tasarım konusunda Rob Janoff görevlendirildi.

Elmayı seven bilim adamı kimdir?

1936'da bir bant üzerindeki sembolleri okuyup yazabilen programlanabilir teorik bir makine geliştiren Turing, o tarihte eş cinselliğin suç sayıldığı İngiltere'de 1952'de cezalandırılmak istendikten 2 yıl sonra 1954'te siyanüre daldırılmış bir elma yiyerek hayatına son vermişti.

Dünyada kaç çeşit elma türü vardır?

Besin değeri çok yüksek olan bir meyvesi vardır. Tarih boyunca kültür çalışmalarıyla 1000 farklı elma çeşidi üretildiği tahmin edilmektedir.

Dünyada kaç çeşit elma var?

Bugün dünyadaki elma çeşitlerinin sayısı 6500'ü aşmakta olup, Türkiye' de ise bu sayı 500' ü geçmektedir.

Apple logosu nasıl oluştu?

Bunun nedeniyse hepimizin bildiği bir efsaneye dayanıyordu. Efsaneye göre Newton ağacın altında otururken başına bir elma düşmüştü ve bu şekilde yer çekimini keşfetmişti. ... 1976 yılına gelindiğindeyse ünlü tasarımcısı Rob Janoff , Newton'un bulunduğu logo yerine ısırılmış bir elma logosu tasarladı.

Hangi bilim adamı elmayı sever?

Önce iktidarını kaybetti, sonra göğüsleri büyüdü ve (1948 Olimpiyat Oyunları maraton elemelerine katılacak kadar iyi bir atlet olan) Turing'in vücudu deforme oldu. Tedavinin birinci yılında, hamsin yortusunda, her gece yaptığı gibi bir elma yedi ve yatağına uzandı.