Epilepsi yüzde kaç rapor verilir?

İçindekiler:

  1. Epilepsi yüzde kaç rapor verilir?
  2. Epilepsi hastaları ölür mü?
  3. Epilepsi hastaları hangi meslekleri yapamaz?
  4. Epilepsi hastası ne yememeli?
  5. Epilepsi hastalarına hangi besinler iyi gelir?

Epilepsi yüzde kaç rapor verilir?

Geçirdiği nöbetler nedeni ile özürlülük oranı yüzde 40'ın üzerinde olan epilepsi hastalarından sosyal güvencesi bulunmayan ve bakıma muhtaç olanlarına evlerinde veya kurumlarda bakım hizmeti verilmektedir.

Epilepsi hastaları ölür mü?

Epilepsinin ölümcül bir hastalık olmadığını söyleyen İdrisoğlu, “Kriz esnasında doğru müdahale edilirse hiçbir sorun çıkmaz. Epileptik olan insanlar evlenebilir, kadınlar çocuk doğurabilir.

Epilepsi hastaları hangi meslekleri yapamaz?

Özellikle nöbetleri sık olan epilepsi hastaları bazı işleri yapamazlar. Bunlar içinde pilotluk, dalgıçlık, cerrahlık, kesici alet ve makinalarla ilgili işler, yüksek ve tehlikeli noktalarda çalışmayı gerektiren işler, dağcılık, taşıt sürücülüğü, itfaiyecilik, silah taşımayı gerektiren polislik, askerlik sayılabilir.

Epilepsi hastası ne yememeli?

Alkol ve çay, kahve, kola gibi kafein içeren içecekler epilepsi nöbetlerini tetikleyebildiği için uzak durulması gerekir. Greyfurt ve nar gibi meyveler epilepsi ilaçlarıyla etkileşime girebildiği için nöbetler üzerinde olumsuz etki yaratabilir.

Epilepsi hastalarına hangi besinler iyi gelir?

Omega 3 ve Omega 9 gibi sağlıklı yağlar epilepsi hastaları için oldukça faydalıdır. Bu nedenle hastalar Omega 3 ve 9 yağları içeren balıklar tüketmeye özen göstermelidir. Alkol ve çay, kahve, kola gibi kafein içeren içecekler epilepsi nöbetlerini tetikleyebildiği için uzak durulması gerekir.