Retainer nedir protez?

İçindekiler:

  1. Retainer nedir protez?
  2. Geçici diş ne kadar?
  3. Retainer ne kadar kalır?
  4. Retainer ne kadar sürer?
  5. Geçici protez ne zaman takılır?
  6. Retainer teli rahatsız eder mi?
  7. Sabit retainer tel ne kadar kalır?
  8. Pekiştirme teli ne kadar kalır?
  9. Retainer teli nereye takılır?
  10. Implant sonrası geçici protez ne zaman takılır?
  11. Geçici protez nasıl olur?

Retainer nedir protez?

Akrilik kaideli bölümlü protezler olarak da bilinen geçici protezler, gülüşünüzdeki boşlukları doldurmak amacıyla kullanılabilecek geçici bir protez türüdür. Bu protezler, bir veya daha fazla protetik dişe sahip bir tutucudan (retainer) oluşur ve genellikle ön dişler eksik olduğunda kullanılır.

Geçici diş ne kadar?

Genel olarak geçici dişlerin dişte kalma süresi 1 hafta kadar olacaktır.

Retainer ne kadar kalır?

Genelde hareketli aparey 2-3 yıl boyunca azalan periyodlarda takılırken, sabit olan retainer yıllar boyunca ağızda kalmaktadır.

Retainer ne kadar sürer?

Bu aşama yaklaşık 12-24 ay sürer. Bazı vakalarda ömür boyu pekiştirme tedavisi gerekebilir, bu durum size tedavi başında ortodontistiniz tarafından belirtilir.

Geçici protez ne zaman takılır?

Şöyle ki; Dişin çekiliği gün içerisinde geçici protez temin edilebilir. Çekimden birkaç gün sonra da protez uygulanabilir. Daha çok bölgenin iyileşmesi beklenir ve protez takılır.

Retainer teli rahatsız eder mi?

Dişlerin arkasına uygulandığı için görüntü olarak rahatsız etmez. Herhangi bir kuvvet uygulamaz, pasiftir. Amaç dişlerin hareket etmesini engellemektir. Konuşmanızı, yemek yemenizi engellemez.

Sabit retainer tel ne kadar kalır?

Genelde hareketli aparey 2-3 yıl boyunca azalan periyodlarda takılırken, sabit olan retainer yıllar boyunca ağızda kalmaktadır.

Pekiştirme teli ne kadar kalır?

İlk 6 ay boyunca apareyler 24 saat kullanılmalıdır. Sadece yemek yerken çıkarılmalı ve yemek yedikten sonra dişler fırçalanıp hemen takılmalıdır. 6. aydan sonra kullanım saatleri yavaş yavaş azaltılabilir ancak bu yine de hekiminizin kontrolü altında olmalıdır. Pekiştirme apareyleri 2 yıla kadar kullanılmalıdır.

Retainer teli nereye takılır?

Sabit pekiştirme apareyleri (lingual retainer) doktorunuz tarafından dişlerinizin arkasına yapıştırılmakta ve gerektiği zaman doktor tarafından çıkartılmaktadır. Bu küçük apareyler dişlerin gözükmeyen iç kısmına yapıştırılmaktadır.

Implant sonrası geçici protez ne zaman takılır?

İmplant Sonrası Yapılan Hareketli Protez (Damak) implantlar yapıldıktan ortalama 1 hafta sonra takılan ve hastanın kendi takıp çıkarabildiği protezlerdir.

Geçici protez nasıl olur?

Geçici Protez Takma Dişleriniz çekilmeden önce, diş hekimi geçici protez yapar ve bunu dişler çekilir çekilmez ağza takar. Ağız ve diş etleri henüz iyileşme şansı yakalayamadığı için, geçici protezlerin genellikle sonraki haftalarda ve aylarda yeniden uyarlanması gerekir.