Memur başka bir ilden rapor alabilir mi?

İçindekiler:

  1. Memur başka bir ilden rapor alabilir mi?
  2. Işe başladıktan sonra mehil müddeti kullanılabilir mi?
  3. Başka ilden alınan rapor geçerli mi?
  4. Memur şehir dışından heyet raporu alabilir mi?
  5. Tayin açıklandıktan kaç gün sonra gidilir?
  6. Tebliğ gününü izleyen iş günü ne demek?
  7. Sağlık rapor iş yerine ne zaman verilir?
  8. Sağlık raporu okula kaç gün içinde verilir?
  9. Sözleşmeli memur il dışından rapor alabilir mi?
  10. Memurlar heyet raporunu nereden alabilir?
  11. Engelli tayin dilekçesi ne zaman sonuçlanır?
  12. Atama kararnamesi kaç günde tebliğ edilir?
  13. Göreve başlamayan memura ne kadar ek süre verilir?

Memur başka bir ilden rapor alabilir mi?

3- Mezkur Yönetmelikte belirtilen istisnalar saklı kalmak üzere hafta sonu tatili, ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile genel tatil günlerini takip eden günün mesai saatleri içinde memuriyet mahalli dışından(il dışından veya yurt dışından) alınan hastalık raporlarının hastalık iznine çevrilmesi mümkün ...

Işe başladıktan sonra mehil müddeti kullanılabilir mi?

Ancak kanun maddesine bakıldığında mehil müddetinin yani 15 günlük sürenin başlangıcı tebliğden itibaren başlamaktadır.Bu hususta memurların dikkatli olması gerekmektedir. ... Memurun mehil süresi ayın 16 sında 15 günü doldurmaktadır.Bu memur en geç ayın 17 sinde atanmış olduğu yerde göreve başlamak zorundadır.

Başka ilden alınan rapor geçerli mi?

Memuriyet mahalli dışında alınan sağlık raporu ancak geçici görev ve kanuni izinlerin kullanılması durumu ile acil vakalar halinde geçerlidir.

Memur şehir dışından heyet raporu alabilir mi?

Hastalık raporlarının bu Yönetmelik ile tespit edilen usül ve esaslara uygun olmaması halinde bu durum memura yazılı olarak bildirilir. ... Bu haller dışında memuriyet mahalli dışından rapor alınması usule aykırı rapor tanımı kapsamına girmekte olup, usule aykırı raporlar karşılığında hastalık izni verilemeyecektir.

Tayin açıklandıktan kaç gün sonra gidilir?

(Değişik beşinci fıkra:RG-14-29152) Atama emrinde başka bir açıklama yapılmadıkça ve tebliğe mani yasal bir engel olmadıkça, atanan personelin atama emri ilk amirine geldikten sonra bekletilmeksizin ilgiliye tebliğ edilir ve tebellüğ tarihinden itibaren en geç 10 gün içerisinde ilişiği kesilir.

Tebliğ gününü izleyen iş günü ne demek?

İlgili kişiye atama işleminin tebliğ edildiği (ya da tebliğ edilmiş sayıldığı) tarihi izleyen günden başlamak üzere, göreve başlanması gereken son gün mesai saati bitimine kadar olan süre, “mehil müddeti” olarak bilinmektedir.

Sağlık rapor iş yerine ne zaman verilir?

Öncelikle sigortalı çalışan ve sağlık nedenlerinden dolayı çalışamaz durumda olan işçinin bu durumu kanıtlayacak bir rapor alması gerekmektedir. Aldığı bu raporu 5 günü içinde iş yerine vermesi gerekmektedir.

Sağlık raporu okula kaç gün içinde verilir?

itibaren BEŞ İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE dilekçe ile birlikte öğrenci işlerine vermek zorundadır. Bu sürenin dışında yapılan başvurular işleme konulmaz. ile belgelemeleri gerekir. Raporu kabul edilen öğrenciye sadece giremediği ara sınav sınavlar için özür sınav hakkı verilir.

Sözleşmeli memur il dışından rapor alabilir mi?

Sözleşmeli personelin il dışından aldığı hastalık raporlarının geçerli olup olmayacağı hususu son derece önemlidir. mesai saati içinde il dışında bulunup rapor alan memurun bu raporu geçerli sayılmamaktadır. ... Bu bildirim üzerine memur, bildirimin yapıldığı günü takip eden gün göreve gelmekle yükümlüdür.

Memurlar heyet raporunu nereden alabilir?

Bildirime rağmen göreve başlamayan memura disiplin hükümleri uygulanır. 4-Hastalık raporları (geçici görev, kanuni izin ve acil vakalar hariç) memurun memuriyet mahallinden ya da memuriyet mahallindeki sağlık hizmeti sunucusunun sevk ettiği sağlık hizmeti sunucusunda alınır.

Engelli tayin dilekçesi ne zaman sonuçlanır?

Cevap: Kurumunuzun teşkilat yapısına ve çalışma mentalitesine bağlı olarak 15 gün ile 2 ay arasında onay alırsınız.

Atama kararnamesi kaç günde tebliğ edilir?

Buçuklu puanlar bir üst tam puana tamamlanır. (4) Sözlü sınav sonuçları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren en geç 10 iş günü içinde il millî eğitim müdürlüğü tarafından ilgililere tebliğ edilir.

Göreve başlamayan memura ne kadar ek süre verilir?

Başka yerdeki bir göreve atananlardan 62 nci maddede belirtilen süre içinde hareket ederek belli yol süresi sonunda yeni görevlerine başlamayanlara, eski görevlerinden ayrılış ve yeni görevlerine başlayış tarihleri arasında aylık verilmemek şartıyla 10 günlük bir süre daha verilebilir.