Eşit ağırlık bölümü ne demek?

İçindekiler:

  1. Eşit ağırlık bölümü ne demek?
  2. Liseler kaç saat ders görüyor?
  3. Dersler kac saat olacak?
  4. Coğrafya eşit ağırlık mı?
  5. 9 sınıflar kaç saat ders görecek?

Eşit ağırlık bölümü ne demek?

Bölüm, eşit ağırlık (EA) ya da Türkçe-Matematik (TM) olarak tanımlanır. Türkçe-matematik, sayısal ve sözel derslerin dengeli şekilde öğretildiği bölümdür. Lisede eşit ağırlık bölümünü tercih eden öğrenciler; matematik, geometri dersleriyle birlikte coğrafya, tarih, felsefe gibi derslerin de eğitimini alır.

Liseler kaç saat ders görüyor?

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı (TTKB)tarafından açıklanan ders çizelgelerine göre Anadolu liselerinde 9. sınıfta 13 ortak ders var; 2-3 tane seçmeli dersle birlikte sayı 15'e çıkıyor. 12. sınıfta temel ders sayısı 7, haftalık ders saati 19; seçmeli ders saati ise 20'ye ulaşıyor.

Dersler kac saat olacak?

MEB, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yüz yüze eğitimlerde bir ders saatinin 30 dakika olmasına karar verdi. Meslek liselerinde günde en fazla 10, diğer ortaöğretim kurumlarında ise 8 ders saati eğitim yapılmasını kararlaştırdı.

Coğrafya eşit ağırlık mı?

Eşit ağırlık bölümünde Türkçe, Matematik ve Edebiyat dersleri ağırlıklı olarak okutuluyor. Aynı zamanda bölümde Coğrafya, Geometri, Tarih ve Felsefe dersleri de okutuluyor. Üniversite sınavının 1. aşamasını başarı ile geçebilmek için mutlaka Türkçe, Coğrafya, Matematik, Tarih ve Felsefe testlerini çözmeniz gerekir.

9 sınıflar kaç saat ders görecek?

Toplam haftalık 33 saat zorunlu olarak öğrencilerin görmesi gereken derslerdir. Bunun yanında 6 saat seçmeli ve 1 saat Rehberlik dersi olmaktadır. Toplam olarak haftada 40 saat ders görülmektedir.