Konuşmada zorlanma neden olur?

İçindekiler:

  1. Konuşmada zorlanma neden olur?
  2. Konuşma kaybı ne demek?
  3. Bir insan neden konuşamaz?
  4. Yetişkin konuşma bozukluğu için hangi doktora gitmeliyim?

Konuşmada zorlanma neden olur?

Konuşmada rol alan yapılardaki bozukluklar, yarık damak, diş problemleri, nörolojik problemler, işitme kaybı gibi fiziksel sebeplerle beraber, serebral palsi, zihinsel yetersizlik, otizm spektrum bozuklukları, down sendromu gibi gelişimsel ve genetik bozukluklar da dil ve konuşma bozukluklarına yol açabilmektedir.

Konuşma kaybı ne demek?

Konuşma bozukluğu, kişilerarası iletişimi kısıtlayan bir problemdir. Bu sorun, küçük yaşlarda başlayabilir veya nörolojik temelli olabilir. Konuşma bozukluğu gelişimsel olabildiği gibi ses tellerindeki hastalıklardan da kaynaklanabilmektedir. Konuşma ve dil bozukluğu birbirinden ayırt edilmelidir.

Bir insan neden konuşamaz?

Konuşmayı sağlayan kas ve kemik yapılarındaki değişiklikler, yarık damak, diş problemleri, beyin ya da sinirlerde meydana gelen problemler, işitme kaybı, serebral palsi, parkinson, als gibi nörolojik bozukluklar, beyin hasarı ve mental retardasyon (zeka geriliği), otizm, asperger, down sendromu, apert sendromu, ...

Yetişkin konuşma bozukluğu için hangi doktora gitmeliyim?

Dil ve Konuşma Terapisti Kimdir? Dil ve konuşma terapisti, dil, konuşma ve yutma sorunu olan çocukları ve yetişkinleri değerlendirmek ve tedavi etmek amacı ile yüksek lisans/doktora düzeyinde bu alanda eğitim almış meslek uzmanıdır.